hemlagad matta rengöringsvätska

hemlagad matta rengöringsvätska

Mattor är lämpliga golv design och accenter komfort för alla som bor eller arbetar utrymme . Utvalda för sin färgpaletter , motiv och tuftning mönster är det bara förväntas att dessa mycket gick-på golvbeläggningar behöver en regelbunden rengöring . Även köp mattan städare är ett val bland många , att göra en hemmagjord matta rengöringsvätska ger dig möjlighet att göra en säker , Basic och Home hälsosam lösning för din mattor

Du behöver :
Väteperoxid ( 3 procent ) .
Liten skål.
Varmt vatten.
Mild flytande diskmedel .
Ren, vit duk eller pappershandduk.
 

Ingredienser

Börja med uppvärmning 1 liter vatten för att göra din hemgjorda rengöringsvätska. Det uppvärmda vattnet löser de andra ingredienserna snabbare än att låta vattnet kallt . När man förbereder din hemgjorda matta rengöringsmedel, använda grundläggande hushåll ingredienser som är välkända för sin rengöring och desinficering egenskaper .

Tillsätt 2 dl bakpulver och rör tills löst . Vit vinäger reagerar väl med bakpulver-syran egenskaper arbetet mot basen egenskaper resulterar i en neutral substans . Denna reaktion bryter ner smuts och bakterier när den används som en matta renare . En kopp ättika läggs till denna blandning fungerar bra . Tillsätt 2 koppar av ammoniak till blandningen för att öka styrkan i dina hemgjorda matta rengöringsvätska.

Nu ammoniak och ättika mix är förmodligen inte doften av val för din mattor , även om deras dofter så småningom tyna bort . Minska vinäger och dofter ammoniak genom att tillsätta några droppar av din favorit eteriska oljor . De packar en kraftfull gäng i både aromatiska och hälso-och gynnas egenskaper . Lagra dina hemgjorda matta rengöringsvätska i en återvunnen tvättmedel flaska och etikett för framtida användning .

förbehandling av fläckar

Fyll valfri storlek sprayflaska med en fjärdedel av din formel och tre fjärdedelar vatten . Öka koncentrationen om din matta har mycket svåra fläckar . Spraya tungt trafikerade områden och oroshärdar och låt formel för att sjunka ner i mattan : s fibrer i minst 15 minuter innan du använder mattan rengöring av maskinen . Använd en skurborste för att arbeta spraya i det färgade områden för att lossa smutsen .

Använda Matta Cleaner Machine

Fyll din matta renare maskinens vattenbehållare med varmt eller hett kranvatten och fyll rengöringsvätska behållaren med din hemgjorda matta rengöringsvätska och inte späda ut det . Maskinen kommer att blanda vattnet med den vätska som rengör mattan .

Gå över den tunga trafiken och färgade områden först . Koncentrera på dessa områden kommer att rensa dem tillräckligt för att blanda väl med resten av mattan och det kommer ytterligare lossa smuts och låt fläcken i blöt innan du rengör hela mattan .Relaterade artiklar


hem rättsmedel för räkor lukt i hemmet
hur man rengör rök lukt
hur man effektivt declutter
hur man rengör katt urin från en ull persisk matta
hem rättsmedel för sällskapsdjur urin lukt
hemlagad matta rengöringsvätska