hur man effektivt declutter

hur man effektivt declutter

Effektiv decluttering är mer än bara bli av med överskott grejer . Decluttering ditt hem är bara första steget . Efter att röran har eliminerats , måste du utveckla clutter- besegrat vanor som håller ditt hem blir rörigt igen . Klotter föder mer skräp . När pålar börja bygga upp blir du omedveten om röran tills problemet är ur hand . Om du utvecklar god hushållning vanor och städar varje dag , kan du leva prydlig
1 .
spendera minst 15 minuter decluttering varje dag . Ställ in en timer , kommer du att bli förvånad över hur mycket du kan åstadkomma på så kort tid . Om du deltar i längre decluttering sessioner , ta en paus varje timme eller två så du inte bränner ut . Så småningom hela huset kommer att decluttered och du behöver inte lägga tid varje dag decluttering .
2 .
declutter ett rum i taget . Arbeta dig runt i rummet medsols , med fokus på en hylla , låda , eller högen på en gång. Fatta beslut om varje objekt-papperskorgen den , donera den, eller hålla det
3
Don't flytta från rum till rum medan decluttering . . Om du hittar något som hör hemma i ett annat rum , ställ den åt sidan och ta den till rätt rum i slutet av decluttering sessionen .
4 .
bli av med allt du har decluttered direkt . Antingen lägga den i papperskorgen eller ta den till en donation centrum . Inte bara förvara den i ett hörn i garaget och tro att du kommer att sälja den på en loppmarknad . -Du kanske inte har möjlighet att hålla en loppmarknad direkt
5
<. br > löfte att hålla på med nya röran kommer in i ditt hem . En viktig källa till röran levereras hem till dig varje dag av din vänliga brevbäraren . Öppna din e varje dag och process varje del . Strimla skräppost som har personlig information skrivs ut på den direkt. Låt det inte stack upp i en stor hög att skära sönder senare .
6 .
begränsa nya inköp och förvärv till väsentligheter . Innan föra något i ditt hem , fundera på om du har en lämplig plats att lagra den.
7 .
Begränsa papper som kommer in i ditt hem . Registrera dig för papperslös fakturering med så många leverantörer som möjligt . Många företag har webbplatser som tillåter dig att ladda ner dina uttalanden så att du kan lagra dem på datorn i stället för i ett arkivskåp . Avbryt prenumerationer på tidningar och tidskrifter som du aldrig läst . Tidskrifter och tidningar samlas på hög i en alarmerande takt och är en återkommande källa till trassel.
8 .
plocka upp efter dig själv . När du är klar med något , lägger undan omedelbart . Kom ihåg det gamla ordspråket , " en plats för allt och allt i dess ställe . " Efter denna politik hjälper till att hålla röran i schack .
9 .
Rengör köket varje kväll . Ladda och köra diskmaskinen , lägga undan rester och torka räknarna . När du vaknar till en ordnad kök , ställer den tonen för dagen .


Relaterade artiklar


hem rättsmedel för sällskapsdjur urin lukt
hur man effektivt declutter
hur man rengör katt urin från en ull persisk matta
hur man rengör rök lukt
hem rättsmedel för räkor lukt i hemmet
hemlagad matta rengöringsvätska