hur man får olja eller fett fläckar av mycket ljus matta

hur man får olja eller fett fläckar av mycket ljus matta

Olja och fett fläckar på mattan är förmodligen den svåraste att ta bort bara för att oljan är mycket svårt att lösa . Den viktigaste punkten att minnas med en olja eller fett fläcken är att ta bort den så fort det händer . Gör det möjligt att ställa in i kommer att innebära mer arbete från din sida att helt ta bort den . Ta bort dessa typer av fläckar kan vara svårt , men du lyckas ta bort olja och fettfläckar från din matta

Du behöver : .
Pappershanddukar
Citrus-baserad vätska till mattan.
Sprayflaska.
Pappershanddukar.
Vakuum.
Gummi eller latex .


1 .
Lay 2 till 3 ark hushållspapper direkt på fläcken. Tryck hårt i en nedåtgående rörelse för att suga upp resterande olja eller fett i mattan fibrer . Om det finns en hel del olja , fortsätta att använda nya pappershanddukar tills ingen olja finns på handdukarna när du trycker på fläcken .
2 .
Fyll en sprayflaska med en citrus-baserad matta lösningsmedel . Det är bäst att spraya på stället häller det från flaskan eftersom du inte vill blöta ner mattan . Blötläggning mattan kommer att göra det svårare att få resterna ur lösningsmedel
3
Spray lösningsmedlet direkt på fläcken . 3 eller 4 sprutar är tillräcklig för små fläckar . Sätt på dig handskar , och arbeta in spädningsvätskan i fläcken . Gnugga inte , bara fungerar det i så färgade fibrer omfattas av lösningsmedel .
4 .
Place 2 eller 3 pappershanddukar ( fördubblats ) på toppen av lösningsmedel , och tryck ner fast att absorbera all vätska . Upprepa detta tills pappershandduk är torrt när du trycker ner .
5 .
Kontrollera området flera timmar senare , och när det är helt torrt , dammsuga noga. Fläcken på ditt ljus matta nu kommer att höra till det förgångna.

tips och varningar


 • Det är bäst att få mycket av den olja eller fett från matta med hushållspapper så fort det händer . För större färgas områden eller för djup-fläckar , upprepa processen med att spruta på lösningsmedel och blötläggning upp det med pappershanddukar flera gånger, men låta mattan att torka mellan behandlingarna .
 • alltid på dig gummi-eller latexhandskar när man hanterar lösningsmedel och andra kemikalier för att skydda huden .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör en trä skärbräda med bakpulver
  den bästa metoden för att avlägsna fett från fritöser
  hur man späda pepparmyntolja
  hur man rengör bestick
  cederolja användningsområden för loppor rättsmedel
  hur man tvättar tyg med limmad på kristaller
  hur man håller komposten i köket utan lukt
  hur man gör garderobsutrymme
  hur du tar bort tuggummi från en handduk
  hur du tar bort rost från en cement uppfart