hur du tar bort rost från asfaltläggare

hur du tar bort rost från asfaltläggare

Många asfaltläggare sluta med rostfläckar , tack vare sluter tätt smidesjärn utemöbler . Om du har rostfläckar på din asfaltläggare är fläckborttagning processen inte alls lika komplicerat som man kan föreställa sig . Faktum är att i många fall kan du ta bort rostfläckar med en överraskande post som förmodligen i ditt kylskåp just nu

Du behöver : .
Citron
Kniv .
Nylon-borst skurborste.
Vit vinäger.
Trasor.
Trädgårdsslang.
Oxalsyra.
Gummihandskar.
Plasthink .


1 .
Behandla rostfläckar med citronsaft . Vänta på en solig dag , eftersom solen interagerar med citron för att göra det mer effektivt rengöringsmedel. Skiva citronen på mitten och pressa saften direkt på fläckarna . Låt det stanna på fläckarna i fem minuter , vilket inte bör vara tillräckligt lång för att det ska torka ut . Skrubba fläckarna med hjälp av nylon-borste . I de flesta fall bör detta lyfta fläcken helt eller nästan helt .
2 .
Avsluta fläcken med en dos av vit vinäger . Häll det direkt på det färgade områden och täcker de mättade området med en rengöring trasa för att hålla den fuktig . Låt ättika för att stanna i 15 minuter innan skrubbning det aggressivt med skurborste .
3 .
Skölj asfaltutläggare ner med massor av vatten från slangen. Detta hjälper dig att se hur effektiva dina ansträngningar har varit hittills. Det kommer också att späda ut vinäger avrinning så att det inte gör ont gräs eller växter runt uteplatsen.
4 .
Attack envis rostfläckar med oxalsyra ( trä blekmedel ) . Detta är en pulveriserad syra som är blandad med vatten för att skapa en rengöringslösning. Du bör ha din gummihandskar att arbeta med det . Blanda syra och vatten i plasthink , var noga med att följa de specifika instruktionerna på etiketten för utspädning eftersom varje tillverkare gör denna produkt lite annorlunda . Du kan sedan skrubba rostfläckar precis utanför uteplatsen med trä blekmedel och borste .
5 .
Skölj ner uteplatsen gång . Om det finns några rostfläckar kvar , ta itu med dem igen med oxalsyra eftersom det kan ta mer än en behandling . När alla rost är borta , vänta med att byta ut utemöbler tills asfaltläggare är helt torra .

tips och varningar


 • Seal din uteplats möbler med en spray-på metall primer för att säkerställa att rost inte återvänder.
 • alltid skyddshandskar och skyddskläder när du arbetar med oxalsyra .


 • Relaterade artiklar


  hur du lagrar kläder
  hur man hänga en arrangör vägg ficka
  hur du tar bort vin fläckar från soffan
  hur du tar bort sällskapsdjur lukt från din matta
  Hur man sköter om porslin servis
  hur du tar bort torkade trälim från mattan
  hur man fixar en katt repa i tyg möbler
  hem rättsmedel för mögel förintelse
  hur man rengör spåret dörrar
  trä sot fläckborttagning