hur man rengör vintage linneservetter

hur man rengör vintage linneservetter

Vintage linneservetter kräver särskild omsorg om du vill återställa dem till sin forna skick och färg . Oftast är servetter lider av ålder och lagring fläckar , men när de är dränkta i speciella rengöringsmedel , som behandlats med vinäger , citron och till och med solsken , är de vita igen med monogram och broderier syns tydligt . Dessa vävnader var avsedda för generationer av användning , men var tänkt att hand-tvättas . Trots förekomsten av den milda cykel , handtvätt är fortfarande den mildaste och mest effektiva sättet att rengöra sängkläder .

Du behöver :
Flaska of Restoration , genom Engleside Products
. Badkar eller stor tvätt badkar .
Vatten.
Vit vinäger.
Torkställning .


1 .
Undersök linne för torr röta . Håll ena sidan av servetten i varje hand och försiktigt ge det en bogserbåt . Om tyget kommer isär lätt , dina servetter har torr röta och måste kasseras .
2 .
Besluta om en rensning metod genom att bestämma graden av fläckar och färgen på din servetter . Många är vit eller mycket ljus , och kan tvättas tillsammans i badkaret eller något annat stort badkar eller hink . Färgade servetter kommer förmodligen springa och bör tvättas separat .
3 .
Ta bort fläckar lagring samt allmänna gulfärgning av ålder genom att blötlägga servetter i en produkt som tillverkas speciellt för fläckborttagning från gamla lakan . God hushållning och de som återställer och säljer antika lakan rekommendera Restaurering av Engleside Products . Använd inte blekmedel .
4 .
Välj ett kärl för att suga din sängkläder . Om du har en massa servetter att rengöra , använda badkaret . Om du bara har ett fåtal , använda en hink .
5 .
Följ anvisningarna på flaskan och lägg rätt mängd rengöringsvätska för varmt eller kallt vatten , beroende på vilket rengöringsmedel du väljer .
6 .
Lägg till blöjor och ge dem möjlighet att suga tills vattnet är klart , oftast över natten .
7 .
Töm och fyll behållaren med vatten och tillsätt ättika, upp till en kopp . Vinäger hjälper bort tvål och andra rester från linne fibrer . Flytta servetter runt i ättika lösning med en stor träslev eller andra omrörning genomföra .
8 .
låt ligga i upp till 20 minuter . Låt rinna av igen och fyll på med vatten och blöt i ytterligare 15 minuter .
9 .
Töm ut vattnet . Ta bort servetter och placera dem på kanten av badkaret för att dropptorka . När de inte längre droppar , men fortfarande fuktig , kommer du ta bort dem och stryka dem helt torra .
10 .
Behandla kvardröjande fläckar på fuktiga servetter genom att lägga dem i gräset för att bleka i solen. Kom ihåg att både blötläggning och sol försvaga fibrerna , så var särskilt försiktig med servetter på denna punkt . Lämna dem inte i solen särskilt länge . Se till att de inte har torkat ut helt , eftersom du behöver dem fuktig för att pressa dem .

tips och varningar


 • Blanda inte kemikalier .
 • Använd inte blekmedel .


 • Relaterade artiklar


  hur man viker och lagra t- shirts
  alternativa användningsområden för styrofoam plug brickor
  hur du tar bort vita fläckar från ett keramiskt spisen
  hur du tar bort nikotin från trä
  hur du tar bort smält plast från en järn-
  hur man orgranize ett garage
  hur man gör natriumkarbonat tvål
  hur du tar bort fläckar från inuti en diskmaskin
  hund fläckar på trägolv
  hur man gör naturligt kakelrengöringsmedel