hem rättsmedel för rengöring en svart keramisk spisen

hem rättsmedel för rengöring en svart keramisk spisen

Keramisk spis toppar har fördelar och nackdelar . Deras slät yta gör att de kan laga mat jämnt och är lätt att torka av i slutet av dagen . Men de är också mottagliga för spill " matlagning i " ytan . Detta gör att spill nästan omöjligt att ta bort . Det finns dock flera metoder som kan användas för att ta bort även de tuffaste fläckarna

Icke slipande rengöringsmedel

Om du föredrar att rengöra din svarta keramiska spisen utan användning av kommersiella rengöringsmedel , finns det vissa hushållsprodukter som kan användas att effektivt rengöra spisen . En blandning av lika delar ammoniak och vatten som får sitta i grime i flera minuter tar bort de flesta fläckar . Blöt spisen och låt lösningen stå i flera minuter . Applicera sedan ett rakblad för att försiktigt ta bort fläckar . Använd rakblad på en 45-graders vinkel för att förhindra repor .

Ett annat sätt att polera ytan av ett keramiskt spis är att använda en handhållen slipmaskin . Ta bort sandpapper och lägg en fuktig trasa över slipmaskinen . Använd detta över spisen som om slipning det och ytan kommer snabbt lysa igen .

Gritty Rengöringsmedel

Ibland ingenting är lika effektivt som rengör ytan på en spis som grynig städare . Bakpulver är en utmärkt slipande rengöringsmedel att använda med svarta keramiska spisar eftersom det ger nog grus för att eliminera fläckar , men inte tillräckligt nötning att orsaka repor . Slipande rengöringsmedel pulver köpt från ett hem leverans butik fungerar lika bra på att ta bort dyster . Strö pulvret på kaminen och gnid in med en fuktig trasa.

annan rengöring tips

Det bästa sättet att hålla din svarta keramiska spisen ren är att rengöra spill snabbt efter att de inträffar . Om du låter fläckar och spill till omkoka i ytan av kaminen blir nästan omöjligt att ta bort . Om du märker ett spill på din spis , städa upp direkt . Tjock skummande rengöringsmedel för badrum också effektivt ren svart keramisk spis toppar .


Relaterade artiklar


hur man rengör Armstrong trägolv
vad är orange grejer på väggen i ett badrum dusch ?
det bästa sättet att Refinish en gammal metall sänggavel
hur du tar bort en nikotin lukt från plast
hur man kan anpassa en Oreck xl pensel
Roomba reparation och rengöring
hur man rengör solskyddskräm
hur man kan bli av PET lukt i mattan
hur man rengör en microbead kudde
hur man rengör hår på mattan