mat för destruktion

mat för destruktion

Eftersom de flesta ätbara objekt är mycket nedbrytbara , tenderar vi att betrakta vår mat en relativt harmlös del av vårt hushållsavfall utgång . Men sanningen är , matrester generera metangas vid sönderdelning , en av de mest skadliga av växthusgaser , och mat på hög vattenhalt gör den olämplig för förbränning som energi i waste-to-energy ". Att veta hur man korrekt att kasta bort oönskade mat är lika viktigt som återvinning , sänka dina koldioxidutsläpp och allt annat du göra för att hjälpa samhället och miljön .

Du behöver:
Slang
. Vatten.
Bleach.
Hink.
Gammal tandborste.
Handskar , valfritt.

Avfall som inte , inte kasta

Enligt US Department of Agriculture , amerikanerna kasta bort mer än 25 procent av vår mat , vilket resulterar i 96 billion pounds av livsmedel avfall varje år . Det första steget i riktig mat omhändertagande är således att undvika att behöva göra sig av med maten i första hand . Laga inte i överskott och konsumera matrester innan man planerar mer mat . Skapa en vecka " mat budget " innan du går in i mataffären för att undvika att köpa saker du inte behöver . Spara pengar genom att lista de måltider du tänker äta varje dag sedan köpa exakt vad du behöver för att förbereda dem . Bli kreativ med dina matrester --- till exempel grönsaker som är på väg till dålig kan kokas till en soppa lager . Avfall som inte , kasta inte !

Kompostering

Kompostering konverterar fast föda till värdefulla växande mark och är en mycket bättre metod för slutligt omhändertagande än chucking det in i deponin . De med hus eller gårdar kan sätta upp en kompost bin på sin egendom och direkt dra nytta av den mark i sina egna trädgårdar . Samtidigt många kommuner erbjuder mat kompostering allmännyttiga tjänster för bor i lägenhet och andra boende utan trädgård eller redo försäljningsställen jord . Kontakta din kommuns avfallshantering avdelning för mer information .

rensa matolja

Det ser ut vätska och vattnig i flaskan och i stekpanna , men matolja ( och fett ) stelnar vid högre temperaturer än andra vätskor . Om bara hällas ut i avloppet eller genomgår sophantering , kan överskjutande matolja bygga upp i rören över tiden , vilket resulterar i blockeringar och även säkerhetskopior avloppsvatten . Små mängder oljerester säkert kan kastas i papperskorgen , men större mängder bör lagras upp och föras till en återvinningsanläggning , där oljan kommer att omvandlas till biodiesel bränsle , foder och andra användbara produkter. Ring din lokala avfallshanteringen för information om närliggande återvinningsstationer och även fastighetsnära hämtning på vissa områden.

Garbage Avyttringar

Installerad i avloppet av diskbänkar , avyttringar sopor strimla fast föda så att den kan föras genom rör och gick ut med avloppsvattnet . Även omvandla matavfall till flytande form har mindre inverkan på deponier , avyttringar är olagliga i många kommuner eftersom deras avloppsreningsverk inte kan hantera överskottet fasta ämnen . Andra kommuner kräver en avyttring tillstånd . Avyttringar kräver också extra vatten för att spola maten genom VVS --- 700 liter per år i genomsnitt , enligt Naturvårdsverket. Om du kan och använder en avyttring , rengör den regelbundet och undvika att skicka fet och fet mat genom att motverka blockeringar .


Relaterade artiklar


hur du tar bort grumligt utseende av glas
hur man tvättar en angora tröja
fläckborttagning och natriumbikarbonat
hur man rengör trägolv med vattenbaserade finish
hur du döljer parfym
hur du tar bort överskott badkar surround tätningsmedel
hur man rengör och ta hand om ett silver uppsättning klädd te
hur man rengör brickan slangar
hur rinna vatten från garage golvet
hur man rengör Sunbrella dynor