Hur man går grönt med en miljövänlig diskmaskin

Hur man går grönt med en miljövänlig diskmaskin

 

1.

Kontrollera att diskmaskinen du vill ha för ditt gröna hem är ENERGY STAR-kvalificerad. ENERGY STAR är ett gemensamt program som sponsras av U.S. Environmental Protection Agency (EPA) och US Department of Energy (DOE) vars uppgift är att arbeta med tillverkare för att minska energiförbrukningen i hushållsapparater. Det är ENERGY STAR som producerar de ljusa gula energieffektivitetsetiketterna som du ser på nya apparater i butiker överallt.

Speciellt heter etiketten ENERGY GUIDE. Den informerar konsumenten hur mycket han eller hon ska förvänta sig att betala i elkostnader per år och uppskattad årlig elanvändning i kilowatttimmar (kWh). Du sparar pengar med din energieffektiva diskmaskin samtidigt som du blir mer miljövänlig samtidigt.

2.

Köp en diskmaskin som passar det gröna hemmet. Om du bara har två personer i ditt hushåll eller på annat sätt inte använder apparaten varje dag, är det inte meningsfullt att köpa en dyr tallbadkar diskmaskin. Istället överväga en 18-tums ENERGY STAR-apparat - perfekt för det gröna hemmet med ett mindre kök. Om du för närvarande har utrymme för en 24-tums diskmaskin och en 18-tums enhet passar inte in i ditt utrymme, kan du ringa en entreprenör för att bestämma dina alternativ (dvs. placera diskmaskin i mellan under diskskåp).

3.

Köp en diskmaskin med en jordgivare. En jordgivare justerar automatiskt vattentrycket och temperaturen baserat på marknivån i apparaten. Denna högteknologiska grönrengöringsenhet sparar pengar och energi sedan Varje rengöringscykel varierar i hur smutsigt disken är när den placeras inuti apparaten.

4.

Använd energieffektiva diskmedel. De flesta diskmaskiner har miljövänliga cykler som justerar vattentrycket, temperatur och cykeltid. Ovannämnda jordgivare förkortar cykeltiden om smuts i apparaten minimeras. Vidare är Delay Start-alternativet en mycket användbar funktion för det gröna hemmet. Du kan ställa in diskmaskinen att köra under högtider, spara pengar och energi.

5.

Stäng av torkcykeln. Efter körning diskmaskinen, det är fortfarande varmt. Låt det sitta i en timme eller två, öppna sedan upp och lufttorka. Om vatten samlas på bottnen av muggar eller tekoppar, ta bort och torka för hand. Det bästa alternativet, som det presenterades i föregående steg, är att köra diskmaskinen under lågtider och låt den lufttorka.

6.

Skölj inte med en ny diskmaskin. Med äldre diskmaskiner kan du behöva skölja upp disken så att maten inte klarar sig på tallrikar, glasögon och bestick. Men med nya apparater som har ett filter och inbyggt förvaring, har försköljningsdagen slutligen upphört. Skrapa enkelt överskott av maträtter och låt diskmaskinen göra allt det smutsiga arbetet.

7.

Kontrollera att diskmaskinen är fulladdat för varje cykel. Kör inte apparaten om den bara är halv eller till och med tre fjärdedelar full. Samtidigt ska du inte packa disken och överfylla enheten - vissa diskar får inte bli rena, vilket gör att du återvinner, vilket naturligtvis använder mer vatten och energi.

8.

Köp miljövänligt diskmedel. Det vanliga diskmedelet innehåller fosfater - kemikalier som tillsammans med enzymer hjälper till med diskmedel. Dock kan fosfater läcka in i vattentillförseln och orsaka ökad tillväxt av alger, hotande vattenlevande växter och sötvattensfisk. Det är just därför varför vissa tillverkare gör diskmedel utan fosfat som ett miljövänligt alternativ, helt och hållet eliminerat fosfater.

Fosfatets roll i diskmedel diskuteras varmt. I den senaste tidningen Consumer Reports Magazine med titeln 'Detergents Cut the Mostard', 'Rengöringsmedel utan fosfater', som hjälper till att rengöra, men också öka algtillväxten i sötvatten, hotande fisk och andra växter, tenderade att fungera värst totalt. 'Men samtidigt, a Uthor (i denna artikel) har använt ett miljövänligt diskmedel för ganska lång tid med tillräckliga resultat.

Tips och varningar

 • Kör din Diskmaskin med jordgivare hjälper till att spara pengar och energi.
 • För mycket små skålen kan du köpa en diskmaskin.
 • / li>
 • Om du inte har något utrymme under disken för diskmaskin eller annars behöver en apparat med hjul som du kan flytta runt i köket, överväga en bärbar diskmaskin.
 • Diskmedel utan fosfat hjälper miljö, men vissa hävdar att det inte rengör disken lika effektivt. Försök ändå - du kanske tycker att det fungerar lika bra för dig.
 • Om du inte vet vad du gör gör diskmaskininstallationen bäst kvar till rörmokaren eller entreprenören. De flesta butiker erbjuder installationstjänster .
 • Det gröna hemmet blir alltmer populärt i dagens miljövänliga värld. Energieffektiva ENERGY STAR-kvalificerade apparater som vattenvärmare, mikrovågsugnar och luftkonditioneringsapparater hjälper inte bara miljön, de hjälper även husägaren att spara pengar på elräkningar.

  Dagens diskmaskiner är långt bättre från sina tidiga föregångare. Rackutrymmet har ökat, liksom apparatens energieffektivitet. De är tystare än de brukade vara, och många tillverkas nu med ett internt filter och / eller bortskaffande för att fälla och ta bort matpartiklar som annars kan cirkulera i diskmaskinen och fastna på disken - en väldigt praktisk uppfinning eftersom matfläckade rätter som kommer ut smutsiga besegrar hela syftet med apparaten.

  Diskmaskiner säljs vanligtvis som 24-tums under motordrivna apparater, men vissa under diskutrymmen är mindre och kan bara passa en 18 tums diskmaskin med lägre kapacitet. De har många funktioner, inklusive justerbara ställ, filter, plast eller rostfritt stål, och dolda kontroller. Populära tvättcykler inkluderar pottskrubbare, porslin och kristall, och suga och skrubba.

  Så vad är den bästa miljövänliga diskmaskinen för dagens gröna hem? Är det värt att betala extra pengar för en snygg topp i raden grön rengöringsapparat med alla klockor och visselpipor? Eller skulle en grundläggande enhet fungerar lika bra? Här går du grön med en miljövänlig diskmaskin.


  Relaterade artiklar


 • Hur man vinterisera diskmaskiner
 • Över grundvattenpumpens underhåll
 • Hur man rengör en Roller Grill
 • Hur man polerar slate plattor
 • Varför är min vita Westinghouse-ugnen inte uppvärmd?
 • Hur man rengör mögel av en sunbeam grill
 • Hur man klär sig för fysiska aktiviteter
 • Hur man rengör klibbigt lim av en duschvägg
 • Hur man lagrar en luftkonditioneringsenhet
 • Hur man rengör grout i köksplattor
 • Hur man ser smalare snabbt utan att förlora vikt
 • Hur man konverterar torktumlare
 • Hur man felsöker ljud i luftkonditioneringsapparater
 • Korrekt matlagrings tips
 • Mest effektiva sättet att bli av med bedbugs
 • Hur man tar bort en bläckfläck från denim
 • Hur man hakar batterier upp till en vindturbin
 • Hur man rengör glas ljuskronor
 • Hur man rengör en smutsig glasfiber dusch
 • Hur man rengör mögel och mögel från tyg