Hur man köper en vattenvärmare

Hur man köper en vattenvärmare

 

1.

Bestäm hur mycket varmt vatten din familj behöver dagligen. Hur stor är din familj? Alla tar en dusch på morgonen varje dag? Behöver du för närvarande staggera duschanvändning på grund av långsamma återhämtningstider och / eller lågt varmvattenkapacitet? Använder du låga kranar och duschkablar? Större familjer kräver också mer frekvent användning av varmvattenberedningar som tvättmaskiner och diskmaskiner. Finns det uppvärmt vatten som saknas när du kör det på mer än två punkter i hemmet? Alla dessa är viktiga frågor att fråga när du överväger om du behöver en ny varmvattenberedare.

2.

Bestäm värmekapaciteten. Om du behöver en ny varmvattenberedare, kontrollera dess nuvarande kapacitet. 30 till 40 liter är tillräcklig för två personer; 40 gallon för tre. För fyra personer köper du en 40 till 50 gallon vattenvärmare; och för fem eller fler boende, 50 till 80 gallon. Beräkna också återhämtningsgraden - den hastighet vid vilken värmaren värmer upp en mängd vatten i gallon som kan nå 100 grader Fahrenheit (30 grader Celsius) på en timme. Om husägaren använder hett vatten snabbare än apparaten kan producera, minskar återhämtningsgraden.

3.

Bestäm varmvattentypen. Varmvärmare säljs vanligtvis i tre huvudenergityper: el, naturgas och propan. Miljövänliga alternativ inkluderar tanklös, värmepump, geotermisk och sol. Det enklaste alternativet är att välja samma energityp som din nuvarande vattenvärmare. Men om du inte har något emot att betala mer för en miljövänlig apparat som kommer att spara pengar på lång sikt, kan du kontakta en rörmokare om att byta energityper.

4.

Mäta området kring din nuvarande vattenvärmare. Mäta din nuvarande höjd för att få en uppfattning om vilken storlek du behöver matcha. Mät golvutrymmet runt enhetens fotavtryck och dimensionerna på garderoben där vattenvärmaren är placerad. För kortare hyllenheter, mäta hylla till tak, sedan sidovägg till sidovägg och sedan tillbaka väggen till hylla. Du måste tillhandahålla rörmokaren med dessa detaljer. Om du uppgraderar till en varmvattenberedare med högre kapacitet, se till att det kommer att passa in i utrymmet.

5.

Bestäm energieffektivitet. Vattenvärmare som uppfyller kriterier som fastställs av Joint Environmental Protection Agency (EPA) och US Department of Energy ) ENERGY STAR-programmet säljs med en gul ENERGY GUIDE-etikett. Enligt DOE, '... vid utgången av det femte året i praktiken förväntas de nya vattenvärmekriterierna spara amerikaner cirka 780 miljoner US-dollar i nyttakostnader, undvika 4,2 miljoner ton koldioxidutsläpp och uppnå kumulativ energi besparingar på mer än 3,9 miljarder kilowatt-timmar och 270 miljoner naturgasterminaler. '

När du handlar om din nya varmvattenberedare, inspektera den gula ENERGY GUIDE-etiketten. Du letar efter information om tre energifaktorer: kapacitet, beräknad årlig driftskostnad och uppskattad årlig elanvändning i kilowatttimmar (kWh). Ta reda på energifaktorn. Ju högre antal, desto effektivare är apparaten. Exempelvis är .90 effektivare i en elektrisk vattenvärmare än .87.

6.

Gå eko. Tanklösa (bland annat kontinuerlig eller efterfrågan) vattenvärmare blir alltmer populära i modern energieffektiv hembyggnad. I stället för en golv- eller hylltank hänger den här mindre apparaten på en vägg och vatten värms när det passerar genom enheten. Varmvattenflödena varierar emellertid mellan två och fem gallon per minut, vilket begränsar husägaren att bara använda två användningsområden åt gången innan den sträcker ut apparaten till dess gräns.

Konventionella och geotermiska värmepumpens vattenvärmare är relativt nya och använder el för att transportera värme från rum till rum i stället för att direkt generera värme på en viss plats (dvs varmvattenberedare). Men som tanklösa varmvattenberedare har de sina begränsningar, inklusive installation i områden där temperaturen inte faller under 40 grader Fahrenheit (4 grader Celsius) eller klättrar över 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius). Dessutom måste de installeras med minst 1 000 kubikmeter luftutrymme runt enheten - och luftutrymmet måste vara varmt eftersom apparaten inte fungerar effektivt i ett kylrum eftersom det avger kall luft.

Solar vattenvärmare är ultimata inom förnybar energieffektivitet. Genom att installera ett varmvattenberedare för solenergi kan husägaren räkna med att spara mellan 400- $600 i sitt första år, med besparingar som ökar över tid. Avkastning på investeringen är ungefär fyra till sju år - inte en dålig affär för den genomsnittliga husägaren.

Tänk på att du kan få tax breaks för att köpa och installera en energieffektiv varmvattenberedare. För mer information, se avsnittet Resurser nedan.

Tips och varningar

 • För bästa möjliga energieffektivitet, överväga en solvärmare.
 • En tanklös vattenvärmare installeras på en vägg och värmer vatten när den passerar genom enheten istället för att lagra varmt vatten i en tank. Resultatet är mycket högre energieffektivitet och snabb tillgång till varmt vatten i hela hemmet. Det kan dock inte vara det rätta valet för stora familjer.
 • Du kan också köpa en värmepumpar, till exempel under en handfat, om det tar lång tid att dra varmt vatten. Detta sparar både dina vatten- och elräkningar.
 • Isolera varmvattenberedaren för energieffektivitet genom värmebehandling.
 • Speciellt om du har en gasvattenberedare, försök aldrig reparera eller Byt ut apparaten om du inte vet exakt vad du gör. I stället ring en rörmokare. Kom ihåg att du hanterar skållande hetvatten med temperaturer på 120 grader eller högre.
 • Varmvattenberedaren är en must-have apparat för varje hushåll. Medan du njuter av en uppfriskande dusch, blötläggning i ett varmt bad eller tvättar är en daglig rutin för de flesta husägare, tänker vi inte mycket om det när varmvattenberedaren fungerar effektivt. Liksom alla andra apparater är vattenvärmare aren ' Det görs för att vara för evigt och slutligen bryta ner. Dessutom kan deras hetvattenkapacitet vara ute efter att odla familjer som kräver en ökande mängd uppvärmd vatten.

  En bruten varmvattenberedare informerar vanligtvis husägare om funktionsfelet innan det inte går att producera uppvärmt vatten. Läckage, konstiga ljud, längre väntetider mellan duschar (dvs återhämtningsgraden) och kylning av vatten om två punkter används samtidigt är några tecken på att apparaten behöver repareras eller bytas ut.

  Men även om vattenvärmaren inte visar tecken på funktionshinder, kan vissa växande familjer definitivt använda en ny apparat för att ge mer varmt vatten och en snabbare återhämtningsgrad. Här är vad du behöver veta innan du köper en ny varmvattenberedare.


  Relaterade artiklar


 • Hur vet jag vilken storlek tanklös vattenvärmare ska få?
 • Solar Homes Vs. Vanliga hem
 • Hur man tar bort gamla smutsfläckar från kläder
 • Felsökning av Fridgidaire konvektionsugn
 • Så här rengör du all-Clad Rostfritt Stål Köksartiklar
 • Enkla sätt att vika servetter
 • Det bästa sättet att rengöra aluminium persienner
 • Hem behandlingar för Bed Bugs
 • Hur man rengör en cement garage golv
 • Acetylen Torch Kits u0026 Tips
 • Hur man gör en lätt pedikyr hemma
 • Hur man rengör en Central Vacuum Clog
 • Så här rengör du diskmaskinen utan kemikalier
 • Hur man jämför Centrala luftkonditioneringssystem
 • Hur man reparerar Gumball-maskiner
 • Hur man reparerar en gasugntermostat
 • Hur man gör Whiteboard Cleaner
 • Hur man tar bort lukt från en ugn
 • Smörjfällningskrav för staden Champaign, Illinois
 • Hur rengör jag min skräpavfall?