Konsumenthandbok för att köpa diskmaskiner

Konsumenthandbok för att köpa diskmaskiner

 

Typer

Det finns inte för mycket variation när det gäller den grundläggande uppställningen av diskmaskiner. Det finns traditionell typ av diskmaskin, som typiskt har två interiörställningar - en på toppen och en på botten - med ställen för kastruller och kokkärl, bestick, tallrikar och koppar. Sedan finns det en diskmaskin av lådtyp, som har två lådor som staplas vertikalt och drar ut separat. Lådorna är ordnade ungefär som topp- och bottenställen i en traditionell diskmaskin, men du kan använda lådorna samtidigt eller individuellt, så att du kan köra bara toppstativet eller bara bottenstället, som är avsett att spara energi och vatten. Diskmaskiner av lådformat är inte lika vanliga som traditionella diskmaskiner, och är ganska dyra.

De flesta vanliga diskmaskiner har en standardstorlek som passar in i ett 24-tums utrymme under en köksbänk, men det finns mindre modeller tillgängliga för trånga utrymmen, t.ex. i små kök eller lägenheter.

Prestanda

För vissa konsumenter är varumärket allting; För andra är prestanda allt. De flesta diskmaskiner får disken rena, men om du verkligen vill att dina diskar ska gnista och vara övertygade om att dina diskar är saniterade, är prestanda av största vikt för dig när du väljer en modell. Välj en modell som har en temperatursensor. Diskmaskiner kräver varmt vatten för att städa disk och vatten bör vara mellan 135 och 145 grader Farenheit för sanering. En diskmaskin med en temperatursensor värmer vattnet till rätt temperatur med varje belastning.

Jordens sensorer förbättrar prestanda genom att mäta marknivån för varje belastning och bestämmer hur länge cykeln ska vara för att få rätterna sina renaste. Jordsensorer säkerställer också att smutsigt vatten inte omförderas på rena diskar. Om prestanda är viktigt för dig, kan du köpa en modell med en jordgivare som garanterar rena rätter med bara en cykel, medan mindre effektiva modeller kan behöva köras mer än en gång för att få en rening av rätterna.

Pris och egenskaper < / h2> Enligt ConsumerReports.org är de största skillnaderna i diskmaskiner förutom prestanda pris och egenskaper. När det gäller pris konstaterade Consumer Reports att de lägre prissatta diskmaskinerna rengjordes lika bra som de högre prissättningarna, men var inte så tysta under driften och var inte lika estetiskt tilltalande. De lägre prissatta modellerna laddades inte lika lätt som de dyrare Som konsument måste du bestämma om du vill betala mer för att ha en diskmaskin som ser bra ut och kör tyst eller du vill spara lite pengar genom att köpa en modell som kan vara mindre attraktiv och lite bullriga men renar bara När det gäller funktioner, säger Consumer Reports att ju högre priset på en diskmaskin, desto mer funktioner diskmaskinen kommer att ha, men att 'det är inte värt extra kostnad.' Extra funktioner kan innehålla justerbara rack för att ge dig fler laddningsalternativ. skölj / håll in cykler som låter dig skölja rätter innan du kör en full belastning, vilket minskar lukt och förhindrar att maten ställs in. filter för att fånga mat innan det kan omplaceras på disken; och speciella tvättcykler som pottskrubbning, ångrengöring och inställningar för porslin och kristall. Innan du köper, tänk på vilka av de funktioner du verkligen behöver och vilka du kan leva utan.

Energieffektivitet

Du kan ha hört mycket buzz om energieffektiva apparater. Energieffektivitet är bra, men om en energieffektiv modell inte får dina diskar rena, kan det faktiskt sluta använda mer energi om du måste springa det mer än en gång. Enligt ConsumerReports.org designar många märken sina diskmaskiner att använda mindre vatten, men mindre vatten betyder mer tid för disken att bli ren. Konsumentrapporter uppmuntrar konsumenterna att titta förbi Energy Star-etiketten och titta på effektiviteten i modellens prestanda, vilket innebär hur lång tid det tar för diskmaskinen för att få rätterna rena. Det är den sanna förutsägelsen för långsiktig energieffektivitet och kostnadsbesparingar. Att välja en ny diskmaskin är ett viktigt beslut som kommer med många faktorer att överväga. Du vill göra rätt val så att din nya diskmaskin kommer att gå avståndet och varar dig i flera år framöver. Snarare än att köpa blint eller låta dig styras av en säljare, bekanta dig med vad som finns och hitta dina behov innan du handlar. De bättre informerade dig innan du köper din diskmaskin, desto gladare kommer du att vara med ditt köp.


Relaterade artiklar


 • Dryer Moving Instruktioner
 • Wolf Gas Griddle Calibration Instruktioner
 • Hur man tar bort vax från glasbehållare
 • Hur man launder fjäderkuddar
 • Eco Kök Verktyg
 • Typisk kostnad för ett luftkonditioneringssystem
 • Hjälp för en Whirlpool-kylskåp som inte stannar kallt
 • Hur man bryr sig om Sterling Silver Flatwares
 • Hur man kopplar upp ledningarna på en elektrisk torktumlare för en lägenhet
 • Hur man rengör tätningen runt en duschdörr
 • Hemmagjorda poliser hattar
 • Så här väljer du en Range Hood
 • Bissell Spotlifter Instruktioner
 • Hur man tar bort toalettstämplar gummi märken från toalett skålar
 • Så byter du en diskmaskin och pump
 • Så här får du mjuka och smidiga fötter
 • Hur man lagrar kylmedelflaskor
 • Hur man tar bort blod och rost från vit silke
 • Hur man avkalkar en ångstryk
 • Så här rengör du ett rostfritt stål