Naturlig rengöring för mässing

Naturlig rengöring för mässing

 

Agent

Rengöring av mässing på det naturliga sättet kräver helt enkelt att hitta matvaror runt huset som har en naturlig syrahalt. Den halvfärdiga flaskan Worcestersås som sitter i kylskåpet i åldrar har plötsligt fått ett nytt syfte.

Frukt och grönsaker

Rengöring av mässing Den naturliga vägen är lika lätt som att skära en citron. citron i hälften, strö den med tillräckligt med salt eller kakor så att saften inte löser upp det och gnugga det på mässan. För ett mindre slipande rengöringsalternativ, blanda ihop ett par teskedar citronsaft och tillräckligt med natron för att bilda Applicera på en trasa och skrubba, skölj sedan med ljummet vatten och torka med en ren trasa, rekommenderar ArchitecturalClassics.com.

Ett annat alternativ för att rengöra mässing är att använda en lök. Sätt ett par tjockt vatten i en liten panna och hugga tillräckligt med lök (inte för fint) för att fylla pannan med vattnet som täcker dem. Koka och simma i två timmar. Ta bort löken med en sil och använd vattnet (inte lök) för att polera mässingen med en mjuk trasa.

Smaktillsatser

Denna metod är lika enkel som l emon. Applicera Worcester sås eller ketchup till en trasa och polera bort. Testa tygmetoden först och om objektet fortfarande är smutsigt, lägg det i sås och låt det sitta i ungefär en minut. Om det fortfarande är smutsigt när du torkar av såsen, applicera om det och låt det sitta en extra minut, och så vidare tills varan är ren. För att jämnt rengöra ett särskilt smutsigt föremål, sänk det i sås istället för att bara belägga det och låt det sitta. Detta förhindrar gravitetseffekten av vissa fläckar att vara renare än andra, säger ArchitecturalClassics.com.

Mejeri

Den mjölksyra i surmjölk har aldrig varit så användbar. Häll ner objektet i mjölken och låt sitta i ett par minuter. När tiden är ute, tvätta med varmt vatten. Om du inte vill hantera lukten av sur mjölk, fungerar nedsänkning i vassla eller beläggning med naturlig, icke-aromatiserad yoghurt. Du måste fortfarande tvätta föremålet för att bli av med lukt från mjölk.

Andra agenter

Vitdestillerad vinäger är en välkänd, mångsidig, billig hushållsrengörare med den kraftfulla aktiva ingrediensen i ättiksyra. Använd ättika för att rengöra mässing genom att klistra in. ArchitecturalClassics.com rekommenderar ett recept av lika delar salt, ättika och mjöl blandas för att bilda en pasta. Låt mässingen suga i varmt vatten medan du gör pasta. Belägga föremålet med pastan och låt det vara i en halvtimme. Kontrollera det och om det fortfarande behöver rengöras, lämna det i ytterligare en halvtimme. För lite mer polerat, låt saltet fungera som ett slipmedel genom att böja med en trasa medan pastan fortfarande är på. När det är rent, skölj med vatten och torka med en ren trasa.

Tips för rengöring med vinäger

ArchitecturalClassics.com varnar för att du får en rödaktig missfärgningseffekt efter rengöring av mässing med ättika. Förhindra detta genom att ta bort all lösning från föremålet, inklusive dalarna av ytdetalj eller gravyr, med tandborste och vatten, torka sedan med en trasa istället för att låta föremålet lufta torrt. Observera också att för en riktigt grön rengöring med ättika bör du alltid kontrollera etiketten för att försäkra att den inte innehåller syntetisk etylalkohol, som kan härledas från petroleum och fossila bränslen.

Varning

Använd aldrig slipmedel på mässingspläterade varningar, ArchitecturalClassics.com varnar. För att testa om ditt föremål är mässing, först gör ett magnettest. Magneten kommer att hålla fast vid stål eller zink under mässingsplätering, men inte till fast mässing. Om magneten inte klibbar, kan det emellertid fortfarande vara en icke-magnetisk metall under. För att testa för detta, skrapa en obekväm plats med en skarp kökskniv. Om färgen i repen är ljusgul är föremålet solid mässing. Kom också ihåg att göra ett fläcktest innan du gör några hemlagade rengöringsrecept för att säkerställa att metoden fungerar med ditt föremål. Oavsett om det är i form av armaturer eller smycken, är mässing en vacker förbättring till ett hem. Tyvärr är behovet av att städa det i konflikt med lusten att vara snäll mot miljön, för att inte tala om hembudgeten. Lyckligtvis finns det ett naturligt sätt att göra mässing glans utan att utsätta miljön eller dig själv för toxinerna i dyra kommersiella rengöringsprodukter.


Relaterade artiklar


 • Hur man rengör sten golv kakel
 • DIY AC Installation
 • Vård av LG Stainless Steel Kylskåp
 • Hur man fixar en Maytag-tvättmaskin när det kalla vattnet inte slutar
 • Skillnader i Dyson vakuummodeller
 • Hur man rengör Cat Pee Off a Tröskel
 • DIY: Fastställande av en kylskåpsmaskin
 • Hur man behandlar uppladdningsbara batterier
 • Hur man rengör häft från granit
 • Hur man rengör ett frittstående elområde
 • Så här felsöker du naturgasugnar
 • Indiglo programmerbara termostatinstruktioner
 • Hur man rengör med billig schampo
 • Hur man vinteriserar en elektrisk tryckvattenberedare
 • Hur man tar bort mögel från stoppade gräsmöbler
 • Hur man rengör en vinyl vatten madrass
 • Hur man reparerar en Frigidaire Lock Switch
 • Hur man stryker en Khaki Navy Uniform
 • Tips för att hålla mitt rum organiserade
 • Hur bli av med fotlukt