Ero Pie ja torttuPie vs torttu

Kaikista tunnetuista leivonnaisia ​​maailmassa, joista kaksi on helposti sekoittaa keskenään: kakku ja tart. Ne voivat näyttää samalta kuin molemmilla on täytettä ja sakkaa, mutta ne todella eroavat paljon näkökohtia.

Suhteen muodon, piirakat ovat pyöreä leivonnaiset ottaa kalteva reunat. Mitat ovat yleensä 9 tuumaa leveä ja 1. 5-2 tuumaa paksu. Reuna pie voidaan suunnitella pelkästään tasainen tai hieman uurrettu. Pannuja käytetty tämän leivonnaiset ovat tavallisesti valmistettu Pyrex lasi, keramiikka, ja jopa puhdasta metallia. Aluksi se on mielessä kondiittorin, jotta pie kuori on tarpeeksi suuri, jotta se kattaa koko pannulla alustastaan ​​kohti lipped reunoja. Kun täyte kaikki on sijoitettu, kuori leikataan pyöreä tavalla siitä sen huuli ja sitten puristetaan reunaa kohti.

Juustomassa eroavat esteettisesti koska he voivat ottaa melkein minkä tahansa muodon. Useimmat ovat pyöreitä tai pitkulaisia ​​muotoinen, kun taas toiset ovat yleensä neliö. Piirakka voi olla niin lyhyt kuin 4 tuumaa tai niin kauan kuin 1 jalka (riippuen sen muodosta tietenkin). Mitä tulee vadit käytetään tekemään torttu, se on hieman matalampi verrattuna perinteisiin pie pannuja. Se on vain noin 0,75 tuumaa 2 tuumaa syvä. Useimmat Kondiittorit käyttää metalliastiaa suorat sivut ja irrotettava pohjat leipoa torttuja.

Osalta niiden sakkaa, piirakka kuori on järjestetty hieman eri tavalla. Piirakat ovat sen kuori kattaa sivut, pohja, ja jopa täysin katettu alkuun vaikka avoimet yläosat ovat nykyään hyvin yleisiä. Päinvastoin, hapokas 's kuori harvoin kattaa yläosassa leivonnaiset. Mitä rakenne, pie sakkaa ovat hilseilevä, kevyt ja raikas kun kirpeä kuori on kiinteä ja mureneva joskus jopa paksumpi piirakka sakkaa.Lopuksi, piirakat ja tortut eroavat palvelevat esitys. Koska nerokas suunnittelun hapokas pannulla, jossa on irrotettava pohja, hapokas voidaan siististi asetetaan tarjoilua lautaselle. Pie pannut yleensä tarjolla samoja piirakka pannut käytetään paistoa.

Yhteenveto:

1. piirakat ovat yleensä pyöreä, kun taas torttu on enemmän vapautta muotoja (oblongs, soikea, neliöitä, ja jopa jotkut epäsäännöllisesti muodostuu).
2. Piirakat paistetaan käyttäen keraamista, Pyrex tai metalliastiaa kun tortut usein metalliastiaa.
3. Pie sakkaa voi kattaa yläosan kakku taas piirakka sakkaa harvoin kattaa yläosassa leivonnaiset.
4. Pie sakkaa ovat flakier, kevyempiä, ja terävämmät samalla kirpeä sakkaa ovat kiinteämmät ja crumblier.