Ero Prothrombin ja osittainen tromboplastiiniaikaProtrombiiniajan vs Osittainen tromboplastiiniaika

Kun sydäninfarktin tai aivohalvauksen tapahtuu, tai joka tapauksessa, että trombin uhkaa irrottaa järjestelmässä, on tärkeää soveltaa antikoagulaatiofaktorin hoitoa. Coumadin (varfariini) ja Hepariini ovat kaksi yleisintä käytetyt lääkkeet sairaalassa? pitääkseen veren hyytymistä. Vaikka nämä ovat tehokkaita jaksot sydäninfarktin tai jos aivohalvauksen, se on silti tärkeää saada perusmäärityksistä jotta voidaan määrittää, jos lääkitys on lopetettava vai ei. Ilman mittaaminen lähtötasolle, potilas on altis verenvuoto ja voi jopa kokea enemmän vahinkoa.

Kaksi tehokkainta koskevat mittaukset antikoagulantit ovat protrombiiniaika ja osittainen tromboplastiiniaika. PT ja PTT ovat aina eri kannalta koagulaatioprosessin.

PT tai protrombiiniajan on johdettu protrombiinin suhteen yhdessä INR mitata ulkoista hyytymistietä. PT mittaa myös hyytymistekijöiden I, II V VII ja X. PT on myös indikaattori varfariinin pitoisuuksia elimistössä, samoin kuin K-vitamiinipitoisuuden. Normaaliarvo PT on 11-16 sekuntia.

Perusajatus määrä hyytymistekijöiden tarkastaa PT on se, että protrombiini on tekijä II hyytymistekijöiden ja siten toimii yksi tarkistaa muut neljä hyytymistekijöiden. Poikkeavuus PT voi aiheuttaa maksasairaus tai puuttuminen hyytymistekijöiden edellä mainitut, esimerkiksi tapauksissa, hemofilia. Jos potilas käyttää paljon hänen hyytymistekijöiden keskittynyt tietyllä alalla pikemminkin kuin kiertävä ympäri kehoa, se voisi johtua DIC tai DIC, komplikaatio esiintyy yleisesti raskauden.Toisaalta, PTT tai osittaisen tromboplastiiniajan, on mittaus sisäisessä hyytymistiessä ja yhteisen hyytymistietä. Tämä mittaa myös tason hepariini tarvitaan kehossa, jos potilas on anti-hyytymisen hoidossa. Toisin PT, joka antaa meille käsityksen siitä, miten paljon varfariini käyttää, PTT mittaa hepariinia. Normaaliarvo PTT on sisällä 25-39 toinen merkki. Tällä alueella on tärkeää nähdä hyytymistekijöiden I,? II, V, VIII, IX, X, XI ja XII. Vaikka PTT voi havaita useita hyytymistekijöiden, se voi 'T havaita hyytymistekijöiden VII ja XIII.

Tyypillisesti PTT ja PT tehdään samanaikaisesti, jotta lähteen taudin jos hyytymistekijät puuttuvat tai jos hyytymistekijät käytetään nopeammin kuin niiden pitäisi olla. Lääketieteessä on tärkeää saada hyvä käsitys tiedonkeruun. Tämä on syy, miksi PT ja PTT tehdä kaikesta helpompaa lääkäreille ja sairaanhoitajille tarjota parasta terveydenhuollon mahdollinen terveydenhuollon yksikössä.

1. PT ja PTT käytetään lääketieteen harjoittamiseen jäljittää verenvuoto-ongelmia.
2. PT tarkoittaa protrombiiniaika ja sitä käytetään onko annoksen varfariinia on mukautettava vai ei. Hepariinia mitataan PTT, joka tarkoittaa osittaista thrombpoplastin aikaa.
3. hyytymistekijät II, V, VII ja X tarkistetaan PT vaikka hyytymistekijöiden I, II, V, VII, IX, XI ja XII mitataan PTT.
4. Molempia käytetään, jotta löydetään minkälaista hemofilia koettelee potilaan tai muiden verenvuoto-ongelmia.