Ero apraksiaan ja dyspraksia?Apraksiaan vs Dyspraksia?

Sanat apraksiaan ja dyspraksia ovat sairauksia hermostoon vaikuttavat kehon, mikä johtaa vaikeuksiin liikkeitä.

Mikä on Apraksia ja dyspraksia
Apraksiaan on kyvyttömyys suorittaa määrätietoinen liikkeet, jotka on jo oppinut henkilö. Apraksiaan on puute tehtävän suorittamisen huolimatta halu ja kyky saada aikaan liikettä. Apraksiaan on hankittu häiriö moottorin suorituksen takia kyvyttömyys ymmärtää komentoja. Dyspraksia on myös oikeutetusti kutsutaan kehityshäiriöitä koordinoinnin häiriö. Se on kehityksen krooninen neurologinen häiriö esiintyy lapsilla sekä aikuisilla, joissa henkilöllä on vaikeuksia suunnitteluun ja täyttämällä hieno ja karkeamotoristen toimintaa. Tärkein ero on, että apraksiaan kyky on läsnä, mutta ei voi suorittaa tehtäviä, kun taas dyspraksia kyky itse katoaa.Ero esityksissä
On olemassa erilaisia ​​dyspraksia. Ideomotor dyspraksia on muunnos, jossa on vaikeaa suorittamalla single tehtäviä kuten heiluttaen hyvästit jne ideational dyspraksia on toisenlainen, jossa on vaikea suorittaa monivaiheisessa tehtäviä kuten harjaamalla hampaat, napeilla vaatteet jne oromotor dyspraksia on koordinoinnin puute lihaksen liikkeitä, jotta oikean ääntämisen. Lopuksi rakenteelliset dyspraksia johtaa vaikeuksia seuraavissa askel askeleelta ohjeet ja pitkä sarja ohjeita kuten ruoanlaitto, johon liittyy sarja vaiheita yksi toisensa jälkeen. Usein lapset kärsivät dyspraksia saattaa näkyä, jos ne ovat pelkkää laiskoja ja vältetään liikkeitä esimerkiksi sijasta liikkuvat pään, ne saattavat pyöriä heidän silmänsä saadakseen näkymä jotain, on ongelmia käynnissä ja hyppäämiseen jne Ottaen kaikkien näiden oireiden, se on myös nimetty kömpelö lapsi syndrooma koska potilaat ovat omiaan rajoittamaan niiden liikkumista vaikeuden takia kohdannut liikkeen.
Tyypit Apraksia ovat ideomotor apraksiaan, käsitteellinen apraksia, puhe apraksia ja rakenteelliset apraksiaan. Ihmiset kärsivät Ideomotor apraksiaan osoittavat kyvyttömyys suunnitella tai täydellinen moottorin toimia. Käsitteellinen apraksiaan on kyse, joilla ei ole kykyä ajatella yli vaaditut toimenpiteet suorittaa joitakin toimia. Kärsivien ihmisten tämäntyyppisen sotkea yhteen asioita ja tehdä viimeinen asiat ensin ja ensimmäisistä asioista viimeinen. Esimerkki tämän tyyppisestä Apraksia on, että henkilö tuo vihanneksia potin ensin ja sitten öljyä tarvitaan ruoanlaittoon. Puhe apraksiaan nähdään aikuisille ja lapsille. Se on yleensä nähty henkilöitä, jotka aiemmin oli puhuminen kyky. Siihen liittyy menetys jo hankkinut puheen tasolle. Se edellyttää yleensä artikulatorinen virheitä.

Erilainen kohtelu
Molemmat häiriöt ovat parantumaton ja ne esiintyvät elinikäinen. On parantamisen varaa tiukat työhön Puheterapian, toimintaterapia ja fysioterapia varten apraksian sekä dyspraksia. Parannus nähdään usein dyspraxic lapsia, jotka aloitetaan varhain yksinkertaisia ​​fyysisiä harjoituksia rakentaa koordinointia. Yksinkertaisia ​​tehtäviä kun tehdään luotettavasti voidaan koota ja hitaasti, dyspraxic lapsi voidaan opettaa tekemään useita tehtäviä niin, että lapsi on riippumaton. Vanhempien on neuvonut näissä tapauksissa erityisesti dyspraksia, koska puute liikkumiskyky ja liike voi olla suuri pettymys.

Yhteenveto: