Ero Albuterol ja AtroventAlbuterol vs Atrovent

Albuterol ja Atrovent ovat kaksi kolmesta bronchodilators. Ne ovat omalla tavallaan, tehokas estämään tai astman. Vaikka niitä usein käytetään samaan tarkoitukseen, kaksi ovat melko erilaisia, koska niillä on eri lääkettä luokitukset.

Niitä molempia käytetään COPD (keuhkoahtaumataudin eli keuhkolaajentuma ja keuhkoputkentulehdus) aina kun 's riittävät todisteet etenevä hengitysteiden kouristus (kaventaminen ilma kulkee). Kuten keuhkoputkia kaksi yleensä rentouttaa lihaksia keuhkoputket mikä lisää kulkureitin ilmaa ja happea. koska Atrovent tai ipratropiumille pidetään antikolinerginen lääke (ensimmäinen tyyppi keuhkoputkia) kun albuterol tunnetaan s sympatomimeettisiä beeta-agonistit (kohdistettu beeta-reseptoreihin) niillä on erilaisia ​​erityisiä mekanismeja lääkkeen toimintaa. metyyliksantiinit on kolmas tyyppi keuhkoputkia.

Päällimmäisenä, Atrovent on todella tuotenimi lääkeyhdisteen tunnetaan ipratropiumilla. Se tulee atropiinia ja on antimuskariininen vaikutus. Sellaisena se on samanlaisia ​​vaikutuksia kuin atropiini (myös toinen antikolinerginen lääke) erityisesti silloin, kun annetaan laskimoon. Jos se annetaan kautta hengitettynä, sanotaan, että Atrovent on labsorbed tehottomammin. Itse asiassa vain noin 1%: n aktiivista aineosaa imeytyy elimistöön. Mutta tämä komponentti tarjoaa lähes täydellisen suojan keuhkoputkien (kouristukset). Peak keuhkoputkien tapahtuu 0,5 1. 5 tuntia, mutta kesto voi kestää 4-6 tuntia.Päinvastoin, Albuterol (suosittujen tuotenimiä kuten Ventolin ja Proventil) pidetään lyhytvaikutteinen keuhkoputkia. Sen kesto vaikutus on samanlainen kuin Atrovent (4-6 tuntia). Koska albu- on lääkeaine, joka koostuu 50%: keuhkoputkia supistavalle ja toinen 50% keuhkoputkia komponentit albuteroli: R \u0026 amp; S-Albuterol), avain tehokkaaseen astman hallintaan määräytyy lisäämällä keuhkoputkia komponentti. Annostelu on noin 2 suihketta jokaista 4-6 tunnin ajan. Mutta joissakin tapauksissa, useammin annostelu voi olla tarpeen.

Jos keuhkojen tila tai astma ei vieläkään ole onnistunut hyvin, Albuterol voidaan yhdistää Atrovent lisätä lääkkeen tehoa. Molemmat lääkkeet ovat synergistisiä huumeiden toimia mikä tekee hoidon tehostamiseksi. Tästä huolimatta 'artistilta huume nimeltä Combivent joka on jo näiden kahden yhdistelmä bronchodilators. Tämä on kalliimpaa lääkettä ja on saamassa yhä perustein valtakunnassa astman hallintaa.