Ero efedriini ja Amfetamiini Efedriini vs Amfetamiini

Efedriini ja amfetamiini ovat hallinnassa aineita kliinisesti käyttää eri toimintoja. Ne ovat yleensä piristeet, eli ne nostavat kaikki elimistön kuten syke, verenpaine, tarkkaavaisuutta, ja paljon muuta.

Efedriini löydettiin Japanissa aikana 1885 on japanilainen kemisti, jonka nimi Nagayoshi Nagai. Se on pääasiassa uutetaan eri kasveista Efedriini suvun. Amfetamiinin, toisaalta, on myös stimulantti. Se löydettiin vuonna 1887 romanialaisen kemisti Berliini, Saksa. Tällä hetkellä tämä lääke on kielletty ja lääkeaineiden koska se oli väärin ihmisiä.

Efedriini 's lääketieteelliseen käyttöön Aasian maailmassa, erityisesti Kiinassa, on tarkoitettu keuhkoputkentulehdus ja astma, koska se on keuhkoputkia. Amfetamiinin, on kuitenkin ensisijainen hoito narkolepsian ja ADHD tai Attention ylivilkkaushäiriön. Efedriini dilates bronchioles keuhkot helpottaa kulkua hengitys. sitä käytetään myös vähentää painoa edistämällä erittymistä rasvoja. Tietyt kehonrakentajille käyttävät tätä ennen kilpailuja. USA rannikolle suojukset, toisaalta, käyttää sitä korjata seasickness estämällä pahoinvointi ja huimaus. Amfetamiini, toisella puolella, parantaa tiettyjä välittäjäaineiden, jotka tekevät ihmisen hälytys, hereillä, ja tunne euforiaa tai onnellisuutta.

Efedriini on monia ei-toivottuja sivuvaikutuksia kuten takykardia, rintakipu, ja verenpainetauti. Ruokahalu supistaa myös johtaa anoreksiaan ja oksentelua. Se voi myös aiheuttaa aknea. Hermoston, se voi aiheuttaa unettomuutta, paniikkia, levottomuus, ja niin paljon enemmän. Sivuvaikutuksia amfetamiinin käyttö kuuluvat hermostuneisuus, sydämentykytys, päänsärky, anoreksia, kohonnut verenpaine, ja paljon muuta. Pitkäaikainen käyttö tämän lääkkeen kuuluvat psykoosi ja itsemurha-ajatus.

Yhteenveto:1.

Molemmat lääkkeet ovat haitallisia, jos se toteutetaan pitkällä aikavälillä.
2.

Efedriini käytetään pääasiassa keuhkojen sairauksia, kuten keuhkoputkentulehdus ja astma taas amfetamiinin käytetään ADHD ja narkolepsia.
3.

Amfetamiinia löydettiin kaksi vuotta myöhemmin kuluttua efedriini löydettiin Japanissa.
4.