Ero Tyypillisiä ja epätyypillistä psykoosilääkkeet Tyypillinen vs epätyypilliset psykoosilääkkeet

Anti-psykoottinen on lääke, jota käytetään psykoosin hoitoon. Se on rauhoittava psyykenlääkeiden jota käytetään pääasiassa potilailla, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja skitsofrenia. Psykoosilääkkeitä jaetaan kahteen sukupolvea. Ensimmäisen sukupolven kutsutaan tyypillisiä antipsykoottisia ja toisen sukupolven kutsutaan epätyypilliset antipsykoottiset.
Tyypillinen psykoosilääkkeitä olivat ensimmäiset löytäjäänsä. Niitä voidaan käyttää hoitoon levottomuus, akuutti mania ja muut ehdot. Se toimii estämällä reseptoreihin dopamiinin polkuja aivoissa. Ne voivat aiheuttaa ekstrapyramidaalisia motorisia ohjaus vammaisten potilailla. Nämä voivat tulla pysyvä, vaikka lääkitys lopetetaan. Nämä liikkeet ovat myös tahaton vapina ja kehon jäykkyys. Yleiset haittavaikutukset tyypillisiä psykoosilääkkeet sisältävät lihas kouristelua, lihasjäykkyys painonnousu ja suun kuivuminen. Yksi vakava haittavaikutus, joka voi kehittyä on edellytys kutsutaan tardiivia dyskinesiaa. Kohtalokas sivuvaikutus voi olla Maligni neuroleptioireyhtymä joka on luonteenomaista mielentilan muutoksia ja kuume. Tyypillinen psykoosilääkkeitä ryhmitellään 3 luokat. Nämä ovat alhainen teho, kohtalaisen voimakkaita ja suuri teho. Esimerkkejä tyypillisistä psykoosilääkkeet ovat Droperidolin, mesoridatsiini, perfenatsiini, Prochlorperazine ja tiotikseeni.

Epätyypillisten antipsykoottien tunnetaan myös toisen sukupolven psykoosilääkkeet. Jotkut lääkkeet ovat FDA hyväksytty hoitoon edellytykset, kuten masennus, kaksisuuntainen ja akuutti mania. Se toimii estämällä reseptoreihin dopamiinin polkuja aivoissa. Se on vähemmän todennäköisesti aiheuttaa ekstrapyramidaalisia moottorin ohjaus vammaisten potilailla. Yleiset haittavaikutukset epätyypilliset psykoosilääkkeet sisältävät lihas kouristelua, lihasjäykkyys painonnousu ja suun kuivuminen. Ne ovat vähemmän todennäköisesti aiheuttaa sairaus nimeltä tardiivi dyskinesia. Ne voivat aiheuttaa äärimmäistä heikkoutta ja väsymys ja poikkeava muutokset nukkua malleja. Esimerkkejä lääkeaineista ovat Amisulpride, Paliperidoni, Quepin, olantsapiini ja Lurasidone.
Yhteenveto1. epätyypilliset psykoosilääkkeet olla vähemmän sivuvaikutuksia kuin tyypilliset psykoosilääkkeet.
2. epätyypilliset psykoosilääkkeet tarjoavat enemmän tehoa vähentämisessä psykoottisia oireita kuin tyypilliset psykoosilääkkeet.
3. Potilaat 'sitoutuminen psykoosilääkkeet on suurempi kanssa epätyypillinen kuin tyypillinen.
4. Epätyypilliset psykoosilääkkeet ovat vähemmän todennäköisesti aiheuttaa ekstrapyramidaalisia moottorin ohjaus vammaisten potilailla.
5. Epätyypilliset psykoosilääkkeet eivät lisätä seerumin prolaktiinitasoihin verrattuna tyypilliseen psykoosilääkkeitä.
6. Epätyypilliset psykoosilääkkeet kiinni enemmän kuin tyypillinen psykoosilääkkeitä.
7. Epätyypilliset psykoosilääkkeet on korkeampi epäjatkuvuuden nopeudella kuin tyypilliset psykoosilääkkeet, koska ne ovat paljon helpompi lopettaa ja vähemmän riippuvuutta.