Ero LPN ja CNALPN vs CNA

LPN viittaa lisensioitu lähihoitaja ja CNA viittaa Certified Nursing avustajat tai Aides. Monet opiskelijat, jotka opiskelevat olevan sairaanhoitajat, voi löytää ero näiden kahden käsitteen hieman sekava. No, määritelmiä itse osoittavat monia eroja. LPNs lisensoitu sairaanhoitajat, kun taas CNAs vain sertifioitu sairaanhoitajat.

Yksi suurimmista eroista LPN ja CNA, on tila niiden palveluja. Lisenssi lähihoitajien on enemmän heitä tehtäviin kuin Certified Nursing Avustajat.

Sertifioitu Nursing Assistant yleensä huolehtii perustarpeet potilaan. Heidän perusvastuisiin sisältyvät tarjoiluun, uiminen, pukeutuminen, siistimistä sängyt ja ottaen lämpötiloissa. Perushoitajalta hallinnoi lääkkeitä, mekkoja haavat, kestää painetta, valvoo katetrit, ja täyttää lääketieteellisen kaavioita.

LPN voi suorittaa tehtäviä on CNA. Toisaalta, joka on CNA voi suorittaa tehtäviä LPN. No, LPNs enemmän potilaiden kanssa suorassa kosketuksessa kuin CNAs.

Myös ero koulutuksen välillä LPA ja CNA. Henkilö, joka haluaa tulla lisensioitu lähihoitaja on osallistuttava yhden vuoden oppimisprosessi, joka liittyy sekä teorian ja käytännön harjoittelua. Toisaalta, henkilö voi tulla CNA jo muutaman viikon oppitunteja. Heidän täytyy vain oppia henkilökohtaiseen hygieniaan taitoja, ja mitään niin monimutkaista kuin henkilö, joka harjoittaa LPN tentti.
Saadakseen imettävä ajokortin, LPN on läpäistävä valtion lisensointi tentti. Toisaalta, henkilö on oikeutettu CNA sertifiointi kun hän / hän on suorittanut koulutuksen.

Toinen ero, joka voidaan nähdä välillä lisensioitu lähihoitaja ja Certified Nursing Assistant, on heidän palkkansa. LPN saa parempaa palkkaa kuin CNA.

Yhteenveto:1. LPNs lisensoitu sairaanhoitajat, kun taas CNAs vain sertifioitu sairaanhoitajat.

2. Lisenssi lähihoitajien on enemmän heitä tehtäviin kuin Certified Nursing Avustajat.

3. LPN voi suorittaa tehtäviä on CNA. Toisaalta, joka on CNA voi suorittaa tehtäviä LPN.

4. LPNs enemmän potilaiden kanssa suorassa kosketuksessa kuin CNAs.

5. Henkilö, joka haluaa tulla lisensioitu lähihoitaja on osallistuttava yhden vuoden oppimisprosessi, joka liittyy sekä teorian ja käytännön harjoittelua. Toisaalta, henkilö voi tulla CNA jo muutaman viikon oppitunteja.