Ero Endoscopy ja LaparoskopiaEndoscopy vs Laparoskopia

Tähystys ja laparoscopy ovat diagnostisia menettelyjä tehdään pystyä visualisoida sisimpään alueita kehossa, jotka eivät näy paljain silmin. Se on etuoikeus lääkärin ehdottaa suoritettava nämä menettelyt. Ne ovat molemmat invasiivisia joka edellyttää käytön leikkaussaliin ja muut valmisteet leikkaukseen.

Endoskopia ylemmän ruoansulatuskanavan on menettely, joka sallii lääkärin yleisesti gastroenterologist, arvioimiseksi nielemisen putki (ruokatorvi), pohjukaissuolen (alkuosa ohutsuolen), ja vatsa hyödyntämällä joustava ja ohut putki kaikki läpi seinät mahalaukku, pohjukaissuoli, ja ruokatorvi, jotka voidaan visualisoida käyttää näytön. Laparoscopy on suora visualisointi koko vatsaonteloon, jopa munasarjat, ja ulko-osat kohdun ja putket hyödyntämällä laparoscopy menettely. Tämä menettely on laite, joka jossain määrin näyttää mini teleskooppi valokaapeli kaliiperi, joka kuljettaa valoa vatsassa. Koko tämän laitteen on yhtä suuri kuin kynä.

On kaikkien todennäköisyydellä ennen endoskopia, lääkäri puhuvat miten menettely on suoritettu potilaalle, onko vaihtoehtoisia toimenpiteitä voidaan myös tehdä, ja todennäköiset vaikutukset, jotka voivat johtua menettelystä. Käytännöt poikkeavat keskellä lääkärit, mutta yksilö voi ovat niiden kurkku suihkutettiin anestesian antaa sen olla tunnoton ja mahdollisesti tarjosi kipua lievittää ja rauhoittavia huumeiden suonensisäisesti. Kun potilas makaa hänen vasemmalla puolella, leveys endoskoopin on sukua petite sormella. Se johdetaan kautta suun kautta mahan, pohjukaissuolen, ja ruokatorveen. Tämä toimenpide ei tukkia hengitystä potilaan. Suurin osa potilaista kokemuksia vain minimaalinen levottomuutta menettelyn aikana ja voivat torkahtaa kaikki koko testin.

Laite siirtää kohtuun, tärkeimmät lisääntymis- elin nainen, aikana invasiivisen kirurgian tullaan asentamaan emättimen. CO2, tai hiilidioksidi, on sijoitettu vatsan kautta erityinen neula, joka on otettu käyttöön vain alle navan. Tämä kaasu auttaa erottamaan elimet vatsaonteloon, joten se yksinkertaisempaa lääkäri visualisoida lisääntymis- osien aikana laparoscopy. Kaasu poistetaan viimeisessä osa testiä. Micro-laparoscopy on uraauurtava, minimaalisesti salakavala kirurginen menetelmä, joka käyttää enemmän minuuttia välineitä kuin normaalisti. Jos tämä diagnostinen tentti sopii tilanteeseen, pienempi leikkaus suoritetaan, ja leikkauksen jälkeisessä arkuus vatsan voitaisiin vähentää.

Jälkeen endoskopiaa, yksittäiset seurataan tarkasti ja tarkkailee toimivaltainen ammatillinen heräämössä kunnes huomionarvoista osa lääke on haalistunut pois. Joskus potilas on edelleen rento, kurkkukipu. Samanlaisia ​​kanssa tähystys, laparoscopy myös edellyttää, että potilas voi rajoittua on heräämössä jonkin aikaa. Hän myös seurattava tarkoin kaikkia haittavaikutuksia tai komplikaatioita.

Yhteenveto:1. tähystys ja laparoscopy ovat diagnostisia menettelyjä tehdään pystyä visualisoida sisimpään alueita kehossa, jotka eivät näy paljain silmin.

2. tähystys Ylemmän ruoansulatuskanavan on menettely, joka sallii lääkärin yleisesti gastroenterologist, arvioimiseksi nielemisen putki (ruokatorvi), mahan ja pohjukaissuolen (alkuosan ohutsuolen). Laparoscopy on suora visualisointi koko vatsaonteloon, jopa munasarjat, ja ulko-osat kohdun ja putket hyödyntämällä laparoscopy menettely.

3. On todennäköisesti että ennen endoskopia, lääkäri puhuvat miten menettely on suoritettu potilaalle, onko vaihtoehtoisia toimenpiteitä voidaan myös tehdä, ja todennäköiset vaikutukset, jotka voivat johtua menettelystä.

4. Laitteisto siirtää kohtuun, tärkeimmät lisääntymis- elin nainen, aikana invasiivisen kirurgian tullaan asentamaan emättimen. CO2, tai hiilidioksidi, on sijoitettu vatsan kautta erityinen neula, joka on otettu käyttöön vain alle navan.