Ero DTaP ja TdapDTaP vs Tdap

Jäykkäkouristus, kurkkumätä, ja hinkuyskä ovat kolme kaikkein kohtalokas sairauksista ihmiskunnan on koskaan kokenut. Vaikka nämä taudit aiheuttavat korkea kuolleisuus ilmaantuvuus herkille yksilöille, ennaltaehkäisevää menetelmää käytetään sitten läpi prosessin immunisaation. Immunisointi on yksi tärkeimmistä keinoista välttää sairastua tappavia tauteja. Yksi tyyppi immunisaatio käytetään torjumaan kurkkumätä, hinkuyskä, ja jäykkäkouristusta ja yhdistetään yksi laukaus kutsutaan DPT (kurkkumätä pertussis Tetanus) rokotetta. DPT rokotteita tehdä kehon tuottamaan vasta-aineita, jotka suojaavat kurkkumätää, hinkuyskää ja jäykkäkouristusta. Koska kasvava farmakologisen teollisuus tänään, rokotteet ovat myös kehittyneet eri lajia. Tdap (Adacel) ja DtaP (Daptacel) ovat kaksi hyvin tunnettua yhdistelmä rokotteiden luotu vastaan ​​kolme kuolemaan johtavia sairauksia. Vaikka molemmat rokotteet torjua samaan ryhmä sairauksia, herkkää ja tärkeitä eroja sitten korostettu sekaannusten välttämiseksi.

Ensisijainen ero kahden rokotteen piilee ikäryhmässä, jotka ovat vastaanottajia DtaP ja Tdap. DtaP koostuu kurkkumätää ja tetanustoksoideja. Lisäksi se on soluton hinkuyskärokote. Se annetaan ikäisille kuusi viikkoa enintään kuusi vuotta, eli pikkulapsista esikoululaiset. Toisaalta, Tdap annetaan nuorille ja aikuisille. Silti Tdap koostuu jäykkäkouristus- ja difteriatoksoidit kanssa soluton rokotteen pertussis. Sekä DtaP ja Tdap rokotteet sisältävät suunnilleen yhtä määriä tetanustoksoidia. Kuitenkin DTaP rokote sisältää enemmän pertussisantigeeneille ja difteriatoksoidit.

Toinen havaittavissa ero on huomattava, kuinka monta annosta on kunkin rokotteen. Sillä DTaP, pikkulasten seurata aikataulua neljän annoksen sarja antaa kuudennessa viikon ikäisille sitten seuraa toinen annokset välein kaksi kuukautta. Tehosteannos annetaan neljästä kuuteen vuotiaita, ellei oli viivästynyt antaa neljännen annoksen. Kuitenkin Tdap annetaan kertaluonteinen laukaus nuorille ja aikuisille.

Lihaksensisäinen injektio on suotuisa antoreitti sekä DtaP ja Tdap rokotteita vaikka sivustot eroavat vain sijainti. DtaP annetaan anterolateraaliselle reiden lihasten varten imeväisille ja pikkulapsille. Lisäksi se käyttää myös hartialihakseen vanhemmille lapsille ja rokottamattomat aikuiset. Toisaalta, Tdap annetaan hartialihakseen vuotiaille lapsille seitsemän vuotta ja yli ja aikuisille.

Kun annetaan, joka rokote on sen vastine sivuvaikutuksia katsottavaksi tiiviisti. Jälkeen Tdap rokotuksen, yleinen vanhemmilla lapsilla ja jopa aikuiset ovat merkkejä paikalliset reaktiot, kuten punoitus ja turvotus injektiokohdassa ja systeemisiä reaktioita kuten kuumetta. Joskus kivulias tulehdus altistunutta varren koetaan vuoksi tetanus vasta-aineiden määrää veressä, jotka ovat erilaisissa määrin. Nämä paikalliset ja systeemiset haittavaikutukset eivät ole kovin yhteisiä DTaP rokote.

Jokainen meistä tarvitsee suojaa taistella kurkkumätää, hinkuyskää ja jäykkäkouristusta, ja tämä tapahtuu DtaP ja Tdap immunizations. Tietäen erot DtaP ja Tdap rokotteet on olennaista välttää hallinnon virheet johtuvat väärinkäsityksiä.Yhteenveto:

1. DtaP annetaan ikäisille kuusi viikkoa enintään kuusi vuotta, eli pikkulapsista esikoululaiset. Toisaalta, Tdap annetaan nuorille ja aikuisille.

2. DtaP rokotteet sisältävät enemmän pertussisantigeeneille ja difteriatoksoidit kuin Tdap rokotteet.

3. DTaP rokotteiden, pikkulasten seurata aikataulun neljän annoksen sarja antaa kuudennessa viikon ikäisille sitten seuraa toinen annokset välein kaksi kuukautta. Tehosteannos annetaan neljästä kuuteen vuotiaita, ellei oli viivästynyt antaa neljännen annoksen. Kuitenkin Tdap annetaan kertaluonteinen laukaus nuorille ja aikuisille.

4. DtaP annetaan anterolateraaliselle reiden lihasten varten imeväisille ja pikkulapsille. Toisaalta, Tdap annetaan hartialihakseen vuotiaille lapsille seitsemän vuotta ja yli ja aikuisille.