Ero Zithromax ja amoksisilliini Zithromax vs Amoksisilliini

Zithromax ja amoksisilliini ovat lääkkeitä, jotka on luokiteltu antibiootteja. Antibiootit toimivat tappamalla bakteereita järjestelmäämme. Voimme ottaneet niitä kun joutui sairaalaan, mutta me tietämättään tietävät vaikutusmekanismi ja niiden sivuvaikutuksia.

Zithromax on tuotemerkki atsitromysiinin. Sen sanotaan olevan myydyin antibiootti Yhdysvalloissa. Se on atsalidiantibiootti alle luokitukseen makrolidiantibioottien. Sitä myydään kaikkialla maailmassa eri geneerisiä ja tuotenimiä.

Zithromax käytetään pääasiassa hoitoon bakteereja kuten amoksisilliini. Se on tarkoitettu potilaille, joilla on tonsilliitti, korvatulehdus, keuhkoputkentulehdus, kurkunpään tulehdus, lavantauti, ja keuhkokuume mm. Sitä käytettiin myös ensisijaisesti lapsille, joilla on heikko immuunijärjestelmä. Se on myös tarkoitettu pareille, joiden STD 's tai sukupuoliteitse tarttuvat taudit, kuten gonorrhea ja clamydia.

Tämä lääke havaittiin ensimmäisen kerran Kroatiassa aikana 1981 ryhmä lääkäreitä. Sen jälkeen patentoinut eri yritysten muualla maassa. Se on yleensä tabletin muodossa, mutta voi olla myös nestemäistä suspensiota. Tämä lääke toimii estämällä edelleen bakteerien kasvua estämällä proteiinisynteesiä. Yleisiä haittavaikutuksia ovat vatsan ja ruoansulatuskanavan häiriöt, kuten ripuli, oksentelu, pahoinvointi ja vatsakipu.

Amoksisilliini, toisaalta, on myös antibiootti. Se luokitellaan penisilliinit joka on glykopeptideihin. Vaikutusmekanismi on yksinkertainen. Se estää bakteerien kasvua tuhoamalla soluseinän näiden bakteerien. Se voidaan ottaa kautta tabletin, oraalisuspensiona, tai IV tai injektiona. Amoksisilliini on tarkoitettu myös potilaille, joilla on keuhkojen infektiot, korvatulehduksia, ja kurkun infektiot.

Sivuvaikutuksia Amoksisilliinin voivat olla oksentelu, pahoinvointi, ja ihottumat. Jos potilas on allerginen amoksisilliini, hänen on tuotava välittömästi sairaalaan, koska allergia leviäisivät nopeasti elimistöön.Yhteenveto:

1.

Amoksisilliini luokitellaan glykopeptidien kun Zithromax luokitellaan makrolidit.
2.

Amoksisilliini estää bakteerien tuhoamalla sen soluseinän kun Zithromax estää bakteerien kasvua estämällä proteiinisynteesiä.
3.