Ero Ibuprofeeni ja ParasetamoliIbuprofeeni vs Parasetamoli

Aina silloin tällöin, ihmiset kärsivät kipua pyrkiä keinoja lievittää sitä useilla tavoilla. Yksi vaihtoehdoista lievittää kipua on käyttää kipulääkkeiden tai mitä kutsutaan yleisesti 'kipulääkkeitä.' Ajan lukemattomia käytön, tätä linjaa huumeiden on osoittautunut suotuisa tuomaan tarvittavat helpotusta erilaisia ​​kipuja kuten backaches, leikkauksen jälkeisen kivun, migreenin, jne Kaksi yleisimmin käytetyt lääkkeet ovat ibuprofeenia ja Parasetamoli. Usein kuluttajat näyttävät luokitella nämä kaksi lääkkeet yhteen ryhmään, koska niiden ilmeinen yhtäläisyyksiä toimii sekä analgeetit ja antipyreetit. Kuitenkin perusteellisen huumeiden tutkimus osoittaa olemassa melkoinen joukko eroja Ibuprofeeni ja Parasetamoli melko erilaisia ​​näkökohtia.

Yksi ilmeinen erot Parasetamoli ja Ibuprofeeni löytyy niiden nimet. Ibuprofeeni on yleisnimi kipulääke, antipyreettinen, ja NSAID (ei-steroidisilla tulehduskipulääke). Toisaalta, Parasetamoli on tuotenimi parasetamolia, yleisnimi eräänlainen kipulääke ja kuumetta. Sekä ibuprofeeni ja Parasetamoli luokitellaan kipulääkkeet, kyky lievittää kipua ja särky, ja antipyreettinen, kyky vähentää kuumetta. Kuitenkin kaikissa olosuhteissa, Parasetamoli ei ole mahdollisuutta vähentää tulehdusta toisin ibuprofeenia. Lisäksi Ibuprofeeni on huomattavasti tehokkaampi kuin Parasetamoli alenevassa kipua ja vähentää tulehdusta. Ibuprofeeni on myös kestävämpi vaikutuksiltaan kuin Parasetamoli minkä vuoksi käytetään usein laaja termi lääkityksen.

Tutkimukset osoittavat, että suhteessa sen kuumetta alentava vaikutus, Ibuprofeeni on enemmän parannettuja kuin Parasetamoli. Lämpötilassa nopeudella 38? C ja yli, erilaisia ​​osoittaa kuume, ibuprofeeni toimii paremmin ja nopeammin alenevassa sydänrunkoa 's lämpötilaa. Parasetamoli voi toimia myös vähentämään kuumetta, mutta paljon hitaammin. Tapauksissa kuume erityisesti lapsipotilaille tapauksissa Ibuprofeeni on ensisijainen valinta korjaamiseksi.

Mitattuna niiden haittavaikutuksia useita erotteluja havaitaan aikana hoidon. Yleisesti, molemmat lääkkeet aiheuttavat ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten pahoinvointia, oksentelua ja vatsakipua. Kuitenkin Ibuprofeeni aiheuttaa enemmän sivuvaikutuksia kuin Parasetamoli ei. Ibuprofeeni on ottaa ruuan kanssa tai aterioiden jälkeen pienentää mahalaukun limakalvon ärsytys. Sen sijaan Parasetamoli on lievempi ja turvallisempaa ottaa ilman ateriaa. Jolloin Parasetamoli on enemmän suositeltavaa niille, jotka kärsivät huono ruokahalu, aivan erityisesti nirso syömään kuin lapsi.

Näin ollen, vaikka sen vähemmän gastrointestinaalisia sivuvaikutuksia, Parasetamoli ilmeisesti aiheuttaa suurempi vaikutus myrkyllisyyttä. Parasetamoli on tiedetty olevan myrkyllisiä maksassa. Se johtuu tämä lääke on jaoteltu maksassa toisin NSAID, jotka erittyvät munuaisten kautta. Lääkärit Usein ehdottaa antaa potilaalle pienin annos kuin mahdollista välttää myrkyllisyys. Mitä annostus, esimerkiksi lapselle, kukin annos vaihtelee 4-6 tuntia ja enintään jopa 5 kertaa 24 tunnin aikana. Koska Ibuprofeeni on kestävämpi, se on annos, joka vaihtelee välein 6-8 tuntia ja enintään jopa 3 kertaa 24 tunnin aikana.

Riippumatta lääkitystä, pääsääntöisesti, vastuullisen kuluttajan on aina otettava huomioon suositeltua annosta. Liika on haitallista. Määritetään erot miltään osin Ibuprofeeni ja Parasetamoli voi auttaa kuluttajia täyttämään sopiva terveydenhuollon tarpeet.

Yhteenveto:

1. Ibuprofeeni on yleisnimi kipulääke, antipyreettinen, ja NSAID (ei-steroidisilla tulehduskipulääke). Toisaalta, Parasetamoli on tuotenimi parasetamolia, yleisnimi eräänlainen kipulääke ja kuumetta.2. Parasetamoli ei ole mahdollisuutta vähentää tulehdusta missään olosuhteissa toisin kuin ibuprofeenia.

3. Ibuprofeeni on huomattavasti tehokkaampi kuin Parasetamoli alenevassa kipua ja vähentää tulehdusta.

4. Ibuprofeeni myös pitkäikäisempiä vaikutuksiltaan kuin Parasetamoli. Siksi sitä käytetään usein laaja termi lääkityksen.

5. Lämpötilassa nopeudella 38? C ja yli, erilaisia ​​osoittaa kuume, ibuprofeeni toimii paremmin ja nopeammin alenevassa sydänrunkoa 's lämpötila.

6. Ibuprofeeni aiheuttaa enemmän sivuvaikutuksia kuin Parasetamoli ei. Ibuprofeeni on ottaa ruuan kanssa tai aterioiden jälkeen pienentää mahalaukun limakalvon ärsytys. Sen sijaan Parasetamoli on lievempi ja turvallisempaa ottaa ilman ateriaa.

7. Parasetamoli ilmeisesti aiheuttaa suurempi vaikutus myrkyllisyyttä. Parasetamoli on tiedetty olevan myrkyllisiä maksassa.