Ero CNA ja MACNA vs. MA

Terveydenhuollon teollisuus on ollut sekava yleisölle, niin monet ammattilaiset työskentelevät sen vyö. On MD, RNS, LPNs, NP, Aides, TBAs, CNAs ja Mas, mm. Tässä artikkelissa, epäsuhta kahden viimeisen ammattilaista (CNA ja MA) selviävät.

Päällimmäisenä, on totta, että molemmat CNAs (Certified Nursing avustajat) ja Mas (Medical Assistants) on tehtäviä, jotka näyttävät olevan päällekkäisiä. Tämä tarkoittaa, että kaksi tehtävää, jossain määrin, myös jakaa samankaltaisia ​​tehtäviä. Yhden, MA voi tehdä perustehtäviä terveyskasvatuksen ottaen elintoiminnot (lämpötila tarkastuksia, BP tarkastukset, jne), tallennus lääketieteellisiä tietoja, suorittaa in-house käynnit, varsinkin kun tehtävänä lääkäri, ja jopa ohjeistaa potilaille miten he haluavat ottaa lääkkeitä oikein. Kuitenkin mikä erottaa ne CNAs, että he eivät voi tehdä sängyn hoitoa, toisin kuin Certified Nursing Avustajat.

CNAs enimmäkseen vuorovaikutuksessa potilaan läsnä ollessa muiden sairaanhoitajien, kuten Registered Nurse (RN) ja Licensed lähihoitaja (LPN). Kuten Mas yleensä välittäjinä lääkärin ja potilaan.

Yksi suurimmista eroista CNA ja MA on, että jälkimmäinen ei toimi sisälle hoitokodit. He menevät laitokset, kuten terveydenhuollon yksiköissä, joissa ei ole mitään näkyviä lääkäri, joka 's asemiin sisällä. Kuten kohti lain vaatimukset, Medical Avustajat todellakaan tarvitse työskennellä laitoksissa, joissa lääkärit ovat noin valvoa niiden toimia, ja suuntaamaan terveydenhuollon suunnitelmia . tämän vuoksi MA 'työ on yleensä nähty olevan rajoittuvat lääkärin' s klinikalla tai toimistossa. päinvastoin, sillä CNAs ovat valvonnassa joko LPN ja tai RN, he voivat työskennellä enemmän terveydenhuollossa alueet, vaikkei lääkäri.

Työllisyyden vapauden, CNAs ilmeisesti ole vaikutusvaltaa MA. CNAs voi helposti kulkea, tai saada enemmän sertifiointi, jotta voidaan parantaa heidän urakehityksensä. Heillä on enemmän uravaihtoehtoja, ja ovat joustavuus miehittää parempaa hoitoa rooleja.Yhteenvetona:

1. CNAs voi tehdä potilaan sängyn hoidon, kuten avustaminen henkilökohtaisen hygienian tehtäviä, kun taas Más ei.

2. CNAs välittäjinä potilaan ja muita arvokkaampi sairaanhoitajat, kun taas MA voi vain välittää tai toimia yhteyshenkilönä potilaan ja lääkärin.

3. CNAs on enemmän uravaihtoehtoja, ja niillä on paremmat työllisyysnäkymät kuin suurkaupunkialueisiin.