Ero Omepratsoli ja EsomepratsoliOmepratsoli vs Esomeprazole

Omepratsoli (Prilosec) ja esomepratsolin (Nexium) ovat lääkkeitä, jotka kuuluvat tyypin huumeita kutsutaan protonipumpun estäjät. Protonipumpun estäjät ovat lääkkeitä, jotka estävät suolahappoa tuotanto mahan onteloon nimenomaan parietaalisolujen. Parietaalisoluihin mahan ovat niitä, jotka tuottavat suolahappoa. Siten protonipumpun estäjät erityisesti omepratsoli ja esomepratsoli ovat määrätty yksilöiden happamuus ongelmia, kuten refluksitauti (GERD), haavaumia joko maha- tai pohjukaissuolen, ja Zollinger-Ellisonin oireyhtymä. Omepratsoli ja esomepratsoli mahdollistavat paranemista mahalaukun ontelon estämällä tuotantoa happojen alueella.

Sekä Omepratsolin ja esomepratsolin ottaa ennen ateriaa paremman imeytymisen ja vaikuttavuutta. Nämä lääkkeet on otettava kokonaisuutena; murskata, pureskella tabletit ja avannut kapselit eivät ole tehokkaita. Omepratsoli ja esomepratsoli eroaa hieman kemiallisesti. Omepratsolin S-isomeeri omepratsolin mutta toimii samalla tavalla, vaikka esomepratsolin tiedetään fuction tehokkaasti kuin omepratsoli. Esomepratsoli metaboloituu hitaammin omepratsolia. Niinpä esomepratsoli pysyy veriplasmassa kauemmin omepratsolia. Niinpä esomepratsoli vähentää mahahapon 's happamuutta pidempään.

Kun yhdessä antibioottien, kuten amoksisilliinin, omepratsoli, esomepratsoli voi parantaa aiheuttamien infektioiden Helicobacter pylori (H. pylori) bakteereja. H. pylorus aiheuttaa haavaumia. Omepratsoli ja esomepratsoli ovat tehokkaita estämään haavaumia aiheuttamasta tiettyjä lääkkeitä, kuten steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Sen lisäksi GERD, haavaumat, ja Zollinger-Ellisonin oireyhtymä, omepratsoli, esomepratsoli ovat tehokkaita myös hoidettaessa heartburns.

Omepratsoli ja esomepratsoli hitaampi poistaminen varfariinin (Coumadin) ja tietyt rauhoittavat kuten diatsepaami (Valium), ja fenytoiini (Dilantin) maksimoiden niiden vaikutuksia elimistössä. Omepratsoli ja esomepratsoli vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden erityisesti ne, jotka vaativat mahan happamuutta. Erityisesti omepratsoli, esomepratsoli vaikuttaa ihmisen immuunikatovirus (HIV), kuten nelfinaviiri. Ne voivat joko lisätä tai vähentää tiettyjen lääkkeiden 'tehokkuutta. Terveydenhuollon tarjoajien on tunnettava ja tietoinen näistä vuorovaikutusten estämiseksi harmillista vaaratilanteita ja antaa huumeiden toimia tehokkaasti, miten ne käyttävät olla. Kun olet raskaana tai sai raskaaksi ottaen omepratsolia ja esomepratsoli, ilmoitettava terveydenhuollon tarjoajat heti nämä lääkkeet voivat vaikuttaa raskauteen. lääkäri voi määrätä omepratsolin ja esomepratsolin vain, jos hyödyt ylittävät riskit. imettäville äideille ei ole suositeltavaa ottaa omepratsolin ja esomepratsolin sillä nämä lääkkeet voivat aiheuttaa ikäviä vaikutuksia vauvojen .

Haittavaikutuksia omepratsolin ja esomepratsolin ovat hallittavissa. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, ihottuma, pahoinvointi ja oksentelu, huimaus, ja ripulia. Varo epänormaali syke, heikkous, jalkakrampit, hermostuneisuus, ja veden säilyttäminen. Nämä oireet voivat tapahtua. Kun nämä tapahtuvat, ilmoitettava terveydenhuollon tarjoajat. Pitkäaikainen käyttö omepratsolin ja esomepratsolin voi aiheuttaa huokoisen luita. Yksittäiset ottaminen omepratsoli, esomepratsoli saattaa olla vaarassa murtumat kuten murtumia ranteen, lantion ja selkärangan. Näin ollen, omepratsoli ei saa ottaa suuremmilla annoksilla ja yli aikaa. Noudata tarkasti terveydenhuollon tarjoaja 's reseptiä käytön estää näiden vaikutusten syntyminen.

Ennen astumistaan ​​omepratsoli ja esomepratsoli, lukea ja seuraa ohjeita kirjoitettu lääke 'etiketti. Ota nämä lääkkeet määräämällä tavalla terveydenhuollon tarjoaja.Yhteenveto:

1. Omepratsoli (Prilosec) ja esomepratsolin (Nexium) ovat lääkkeitä, jotka kuuluvat tyypin huumeita kutsutaan protonipumpun estäjät. Protonipumpun estäjät ovat lääkkeitä, jotka estävät suolahappoa tuotanto mahan onteloon nimenomaan parietaalisolujen.

2. Omepratsoli ja esomepratsoli ovat määrätty yksilöiden happamuus ongelmia, kuten refluksitauti (GERD), haavaumia joko maha- tai pohjukaissuolen, ja Zollinger-Ellisonin oireyhtymä.

3. Sekä Omepratsolin ja esomepratsolin ottaa ennen ateriaa paremman imeytymisen ja vaikuttavuutta. Nämä lääkkeet on otettava kokonaisuutena; murskata, pureskella tabletit ja avannut kapselit eivät ole tehokkaita.

4. Haittavaikutuksia omepratsolin ja esomepratsolin ovat hallittavissa. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, ihottuma, pahoinvointi ja oksentelu, huimaus, ja ripulia. Varo epänormaali syke, heikkous, jalkakrampit, hermostuneisuus, ja veden säilyttäminen. Yksittäiset ottaminen omepratsoli, esomepratsoli saattaa olla vaarassa murtumat kuten murtumia ranteen, lantion ja selkärangan.