Ero Zantac ja NexiumYhteinen rakenne protonipumpun estäjät

Zantac vs Nexium

Mitä Zantac ja Nexium?
Zantac on kauppanimi lääkkeen kutsutaan ranitidiinin joka on histamiini H2-reseptori. Sitä käytetään hoitoon mahahaavan (puuro), dyspepsia eli happamuus, stressi haavauma ennaltaehkäisy, ja refluksitauti (GERD). Nexium on kauppanimi lääkkeen molekyylin nimeltä 'esomepratsolin', joka kuuluu ryhmään huumeita kutsutaan protonipumpun estäjät. Esomepratsoli on yhdiste, joka estää mahahapon eritystä ja on tarkoitettu käytettäväksi ruokatorven refluksitaudin (GERD), paranemista syövyttävän ruokatorvitulehduksen, ja helikobakteeri hävittämiseksi vähentää riskiä pohjukaissuolihaava toistumisen.

 Ero toimintaan
H2-reseptorin antagonisti, usein kutsutaan H2-antagonisti, on lääke, jota käytetään estämään aineen vaikutuksen histamiinin parietaalisoluissa mahassa, mikä vähentää hapon tuotantoa näissä soluissa. Zantac ja vastaavia lääkkeitä käytetään hoitoon dyspepsia, mutta koska löytö tehokkaammin protonin estäjiä niiden käyttö on vähentynyt. H2-antagonistit tukahduttaa normaalia eritystä happoa parietaalisoluihin ja aterian stimuloimaa eritystä happoa. Ne tehdä tämän kaksi mekanismia: histamiinia vapautuu enterochromaffin kaltaisia ​​soluja mahassa on estetty sitoo perietaalisolun H2-reseptoreihin, jotka stimuloivat erityksen, ja muita aineita, jotka edistävät eritykseen (kuten gastriini ja asetyylikoliinin) on pienempi vaikutus parietaalisoluihin kun H2-reseptorit on estetty. Hyötyosuus tätä lääkettä on 50% annoksesta otetaan suun kautta. Zantac voidaan määrätä tabletteina, rakeina, tai siirapin muodossa kaikkien kautta suun kautta suun. Yliannostuksen oireita ovat lihasten vapina, oksentelu, ja nopea hengitys. Zantac voidaan ottaa milloin tahansa aikaan päivästä. Zantac ei alentaa seerumin Ca ++ in hyperkalseemisia valtioissa.Esomepratsolin kuuluu uuden luokan anti-sekretorisen yhdisteitä, substituoidut bentsimidatsolit, joilla ei ole anti-kolinergisten tai H2 histamiini-antagonistiset ominaisuudet, mutta se estää mahahapon eritystä inhiboimalla spesifisesti H + / K + ATP on eritys- pinnalla mahalaukun parietaalisolujen. Näin se estää hapon erityksen mahan onteloon. Tämä vaikutus on annoksesta riippuvainen ja johtaa eston sekä perus- että stimuloituun haponeritystä riippumatta ärsykkeen. Toimimalla nimenomaan protonipumpun, Esomeprazole estää viimeinen vaihe hapon tuotantoa, mikä vähentää mahan happamuutta.

Nexium voi ostaa pulloihin, kapselit ja oraalisuspensio suolessa vapauttavan muotoja. Yliannostuksen Nexium aiheuttaa näön hämärtyminen, sekavuus, uneliaisuus, suun kuivuminen, punoitus päänsärky, pahoinvointi, nopea syke, hikoilu. Kun protonipumpun estäjä kuten Nexium saattaa lisätä luunmurtumien riskiä lonkan, ranne, tai selkärangassa. Tämä vaikutus on tapahtunut enimmäkseen ihmisiä, jotka ovat ottaneet lääkitystä pitkään tai suurina annoksina, ja ne, jotka ovat 50-vuotiaita ja vanhempia. On epäselvää, onko Nexium on varsinainen syy lisääntynyt murtumien riskiä. Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärillesi, jos sinulla on osteoporoosi tai osteopenia (luuston mineraalitiheys on alhainen). Nexium tulee ottaa vähintään 1 tunti ennen ateriaa. Nielemään koko kapselin, ei koskaan pureskella tai murskata. Jos nieleminen on vaikeaa, avaa ja tyhjennä kapselin rkl omenasosetta ja niellä sen heti. Älä säilytä se myöhempää käyttöä varten.

Yhteenveto: