Ero Ibuprofeeni ja aspiriiniaIbuprofeeni vs Aspiriini

Särkylääkkeet ovat välttämättömiä jokaisen ihmisen tällä planeetalla. Nämä ovat aina hyödyllisiä lievittää akuuttia kipua tai tuskaa, joka ei kestä kauan. Kuitenkin kaikki särkylääkkeet ovat turvallisia ja tehokkaita jokaisen yksilön. Jotkut saattavat aiheuttaa verenvuotoa ja pahentaa asiakkaan 's kunnossa, kun taas jotkut saattavat aiheuttaa vähäisiä vatsavaivoja käytettynä.

Useimmat kipulääkkeet tarkoituksena on lievittää kipua tilapäisesti noin kolmesta neljään tuntia maksimi aika ja kesto. Nämä voidaan aina ostaa over-the-counter taas jotkut, opioidi tyyppejä, reseptin vaativat lääkärin. Kaksi yleisintä kipulääkkeet ovat ibuprofeeni ja aspiriini. Olkaamme puuttua eroja.

Ibuprofeeni on geneerinen lääke. Jotkut tuotenimiä ibuprofeeni ovat: advil, Motrin, Nurofen, Nuprin ja monet muut. Aspiriini, toisaalta, on tavaramerkki, joka on omaisuutta Bayer. Geneerinen nimi aspiriini on asetyylisalisyylihappo.

Ibuprofeeni käytetään kuumetta, kipua, kivuliaat kuukautiset, nivelreuma, perikardiitti, ja avoin valtimotiehyt. Aspiriini, toisaalta, voidaan käyttää myös kuumetta, kipua, sekä reumaattinen kuume. Sitä voidaan myös käyttää nivelreuman, perikardiitti, sekä Kawasakin tauti. Se estää myös vakavia vaaratilanteita, kuten aivohalvaus, embolia, TIA, sydänkohtauksia koska aspiriini on myös verenohennuslääkettä.Eräs tunnettujen haitallisten ja pitkän aikavälin vaikutukset aspiriinin käyttö on vatsavaivoja, ja pitkällä aikavälillä on vatsaan haavauma. Joten tämä lääke ei todellakaan ole annettu ihmisille mahahaava koska tämä altistaa enemmän haavaumia ja verenvuotoa. Sitä ei myöskään ole annettu niille ihmisille, jotka ovat hyytymistä häiriöt kuten hemofilia. Haittavaikutuksia ibuprofeenia sisältävät haavaumia mahan (sama kuin aspiriini), dyspepsia, pahoinvointi, huimaus, ihottuma, ja kohonnut verenpaine. Muut haitalliset vaikutukset mutta ei tavallisen ovat sydämen vajaatoiminta, munuaisten vajaatoiminta, bronkospasmi, ja sekavuus.

Historia ibuprofeenin juontaa juurensa jo 1960 's. Sen löysi Boots ryhmän johdossa Andrew Dunlop yhdessä kollegojensa John Nicholson, Vonleigh Simmons, Jeff Wilson, Stewart Adams, ja Colin Burrows. Toisaalta, tärkein ainesosa aspiriinia käytettiin jo 400 eKr. in the1850 's, se oli muutettu ja toinen lähde löydettiin joka oli vähemmän ärsyttävää vatsassa. Se tuotettu Bayer AG.

Yhteenveto:

1. Ibuprofeeni on geneerinen lääke, kun aspiriini on tavaramerkki huume.
2. Ibuprofeeni ja aspiriini voidaan käyttää kivun, kuumeen ja nivelreuma.
3. Aspiriini käytettiin jo 400 eKr, mutta se oli virallisesti tehty 1850 's Bayer AG, kun ibuprofeenia löydettiin 1960' s jonka Boots Group.