Ero Sanitarium ja parantolaParantola vs parantola

'Parantola' ja 'parantola' ovat samat. 'Parantola' ja 'parantola' viittaavat lääketieteen laitoksen, joka on erityisesti ajaa potilaille, jotka kärsivät pitkäaikaisista sairauksista. Nämä tilat olivat liittyneet lähinnä ihmisiä, jotka kärsivät tuberkuloosi. Ennen antibiootteja otettiin käyttöön, tämä tauti oli taisteli ainoastaan ​​avulla potilaan 's oma immuunijärjestelmä potkiminen. Niinpä nämä tilat rakennettiin erottamaan tartunnan muusta väestöstä, antaa heille runsaasti ravinto, puhdas ilma , ja paljon lepoa. 'Sanitarium' voi liittyä myös lääketieteen laitoksen. Joskus 'parantola' käytetään myös kylpylät. Nämä lomakohteet palvelevat samaa tarkoitusta, vaikka nykyaikana ne eivät ole ainoastaan ​​tuberkuloosin hoidossa .

Ensimmäinen parantola avattiin vuonna 1863 Hermann Brehmer Sleesian joka on nyt Saksassa tuberkuloosin hoitoon. Euroopassa parantoloita tuli melko yleisiä 19th century. Osa ensimmäisen Euroopan maissa on perustettu lomakohteet olivat Sveitsi, Suomi ja Portugali. Vuonna 1885, ensimmäinen parantola Yhdysvalloissa perustettiin New Yorkissa. Yhdysvalloissa, parantoloita aloitettiin ja yleistyi 1900-luvulla. Osa valtioissa, joissa ne on perustettu olivat: Arizona, Virginia, Colorado, ja Florida.

Vuonna 1904 National tuberkuloosin ry perustettiin. Yksi perustajista, tohtori R. G. Ferguson, joka oli myös edelläkävijä tuberkuloosilääke päätti kolikon termi, joka oli erotettavissa 'parantola', joka itse asiassa tarkoitti 'kylpylät.' Hän, yhdessä muiden perustajien halusi kolikon termi, joka painottaa enemmän tuberkuloosin hoitoon. Sana 'parantola' oli peräisin latinan verbistä 'sanare' tarkoittaa 'parantua' sijaan käyttämällä Latinalaisen substantiivi 'Sanitas', joka tarkoitti 'terveys'.

Havaitsemisen jälkeen streptomysiiniä Albert Schatz, Sanatoriumit alkoi saada kiinni paranna oli kehitetty, ja ihmiset voivat luottaa lääketieteen eikä vain niiden immuunijärjestelmä. Monet näistä tilat muuttuivat yleinen sairaaloissa. Jotkut niistä tuhottiin niinkuin 1950 tuberkuloosi ollut enää uhka kansanterveydelle. Osa heistä muuttuivat tilat ihmiset kärsivät mielenterveyden sairauksista jne Yhdysvalloissa, termi 'parantola' käytettiin psykiatrisissa sairaaloissa 1900-luvulla yleisesti jälkeen tuberkuloosi tilat suljettiin.Neuvostoliitossa, 'parantola' käytetään virkistysmahdollisuudet ja lomakohteet potilaille, jotka tarvitsevat lyhytaikaisia ​​sairaanhoidossa. Ne ovat enemmän kuin lääketieteellisiä lomakeskuksissa kylpylöissä.

Yhteenveto: