Ero XGA ja SVGAXGA vs. SVGA

XGA sanoista Extended Graphics Array, näyttö luoma standardi IBM korvaa vanhemman VGA standardi, joka perustettiin vuotta aikaisemmin. Vaikka XGA oli virallinen seuraaja, todellisuudessa, VGA seurasi SVGA. Huolimatta uudempi standardi, XGA luokitellaan osajoukko monenlaisia ​​näytön standardit, jotka kuuluvat SVGA. Nykyään SVGA on usein käytetty viitata 800600 näytön resoluutio, kun taas XGA viittaa 1024768 päätöslauselman.

Jos laskea määrä pikseleitä, jotka ovat läsnä SVGA ja XGA, voit huomata, että XGA sisältää 60% enemmän pikseleitä kuin SVGA. Ylimääräiset pikseliä XGA mahdollista luoda kuvia, joissa on yksityiskohtaisemmin, ja paljon parempaan laatuun. Tämä on tärkeää digitaalikamerat, kuten paluumatkalla, anturit voi ainoastaan ​​SVGA ja XGA resoluution kuvia. Nykyään kamera päätöslauselmia ulottua paljon pidemmälle kuin XGA.

Näytöissä, XGA ja SVGA-resoluutiot ovat joitakin toivottavia ja haittavaikutuksia. Kun näyttö on tietyn kokoinen, XGA tarvitsee puristaa enemmän pikseleitä tietyllä alueella. Tämä tarkoittaa, että 100100 kuvaa näyttäisi paljon pienempi käytettäessä XGA-tarkkuus, kuin käytettäessä SVGA. Tämä ei ole kovin toivottavaa pieni näyttö, tai ihmisille, joilla on silmä ongelmia. Toisaalta ääripäässä, kuvien suuri näyttö, joka käyttää SVGA, näyttää usein olevan kulmikasta, koska jokainen pikseli on venytetty näyttöön sopivaksi. XGA kärsii vähemmän venytystä kuin SVGA, joten se parempi suurilla näytöillä.

Kun se tulee Internetiin, XGA on de facto standardi suurempi Suurin osa web-sivuja. Tämä tarkoittaa, että näyttö, jonka XGA tai korkeampi, pystyy näyttämään oikein sivuja Internetistä. Käytettäessä SVGA, useimmat web-sivut eivät mahdu näyttöön, ja tekstiä joudutaan usein kiedottu, rikkomatta muotoilua. Jotta käyttäjät nähdä koko tekstin, säilyttäen muotoilut, vieritys vaakasuunnassa on ainoa ratkaisu.

Yhteenveto:

1. XGA on virallinen seuraaja XGA, kun SVGA on epävirallinen seuraaja VGA.2. XGA on osajoukko SVGA sateenvarjo.

3. XGA on 60% enemmän pikseleitä kuin SVGA.

4. XGA voi esittää paljon hienompaa kuvia verrattuna SVGA.

5. identtisen kokoinen näyttö, tulee olemaan pienempi kuvat XGA, kuin SVGA.