Ero Edge Lit ja taustavalaistuEdge Lit vs taustavalaistu

Seuraava kehitysaskel valtava Kuvaputkitelevisiot menneen on LCD-näyttö. Koska LCD eivät tuota omaa valoa, ne tarvitsevat tuekseen lisää valaistusta. Tällä hetkellä on kaksi tapaa tarjota tätä valoa, ja nämä kaksi ovat vastaavasti kutsutaan reuna valaistu ja taustavalaistu. Tärkein ero näiden kahden välillä on siinä, miten valaistus on järjestetty. Taustavalaistu näyttö, valonlähteet sijoitetaan suoraan taakse LCD kun reunavalaistu näytöt ovat valonlähteet reunoille sijoittaa ohuella diffuusori takana LCD hajottamaan valoa.

Tärkein etu, jossa on reuna valaistu näyttö on pienempi paksuus. Hajotin on erittäin ohut verrattuna, jolla on todellinen valonlähteet näytön takana. Suurin osa hyvin ohut näytöt ovat reunavalaistu sijaan taustavalaistu ja siirtää suurin osa elektronisten komponenttien isompi pohja tai seistä.

Haittapuoli reunan taustavalaistu näyttö on epäyhtenäinen leviämisen valaistus. Vaikka hajotin tekee hyvää työtä levittää sitä, valo voi joskus olla huomattavasti voimakkaampi reunoilla. Tämä voi olla ongelmallista joissakin kohtauksissa kuten voimakas valonlähde keskellä hyvin pimeässä. Koska taustavalaistu näyttö voi tasaisempaan levinnyt valoa, se kärsii vähemmän näitä ongelmia ja voivat joskus saavuttaa parempi kontrasti näissä tilanteissa.Lopuksi käyttöönotto LEDien korvaajana CCFL voi osoittautua ratkaiseva tekijä hyväksi taustavalaistu näyttö. Käyttö LED mahdollistaa ohjata valon intensiteetti eri alueilla, saavuttaa erittäin syvät mustat tarvittaessa sammuttamalla LED takana alueella. Edge valaistu näyttö, vaikka hyödyntäen LEDit, voi vain ottaa hyvin vähän hyötyä tällaisia ​​tekniikoita johtuen ei edes sijoittamista LED. Kohtaus edellä mainittiin, osapuolet olisivat silti hyvin alhainen kontrasti kuin LEDien täytyy kaikki palaa saavuttamiseksi kirkkauden keskellä.

Yhteenveto:

1. taustavalaistu näytöt ovat valonlähteet levittäytyvät koko näytössä, kun reuna palaa näyttää vain ne reunoilta.
2. Reunavalaistuihin näytöt ovat yleensä ohuempi kuin taustavalaistu näyttö.
3. Edge valaistu näytöt ovat yleensä kärsivät enemmän epäyhtenäinen kontrasti kuin taustavalaistu näyttö.