Ero BJT ja MOSFETBJT vs MOSFET

Transistorit BJT ja MOSFET ovat hyödyllisiä monistamista ja vaihtaminen. Silti ne ovat merkittävästi erilaiset ominaisuudet.

BJT, kuten Bipolar Junction Transistor, on puolijohdekomponentti, joka korvasi tyhjöputket vanhaan. Vehje on nykyinen-ohjattu laite jos keräilijä tai päästölähde lähtö on funktio virran pohjaan. Periaatteessa toimintatapa BJT transistori ohjaa virran tyvestä. Kolme terminaalien BJT transistorien kutsutaan Emitter, Collector ja Base.

BJT on oikeastaan ​​pala piitä kanssa kolmella alueella. On kaksi liittymissä niihin jossa jokainen alue on nimetty eri '' P ja N. On kaksi tyyppiä BJTs, NPN transistori ja PNP transistori. Tyypit eroavat varauksenkuljettajien, jossa, NPN on reikiä ensisijaisena harjoittaja, kun taas PNP on elektroneja.

Toimintaperiaatteet kahden BJT transistorit, PNP ja NPN, ovat käytännössä samat; ainoa ero on painottaminen, ja polariteetti virtalähteen kullekin. Monet haluavat BJTs heikkovirtajohdoille sovelluksia, kuten kytkentään tarkoituksiin esimerkiksi koska he 'uudelleen halvempaa.

Metal Oxide Semiconductor Field-Effect Transistor, tai yksinkertaisesti MOSFET, ja joskus MOS-transistori, on jännite-ohjattu laite. Toisin kuin BJT, ei kantavirran läsnä. On kuitenkin olemassa 's kentän tuottaman jännitteen portti. Tämä mahdollistaa virran kulun välillä lähteen ja nielun. Tämä virtaa voidaan puristuksen pois, tai avata, jonka jännite portti.

Tässä transistori, jännitteen oksidin eristetty hilaelektrodin voi tuottaa kanavan johtuminen muut nimet '' lähteen ja nielun. Mikä 's hienoa MOSFETs on, että ne käsittelevät virtaa tehokkaammin. MOSFETs, nykyään, ovat yleisimpiä transistori käytetty digitaalinen ja analoginen piirejä, korvaamalla sitten erittäin suosittu BJTs.Yhteenveto:

1. BJT on Kaksisuuntainen Junction Transistor, kun MOSFET on Metal Oxide Semiconductor Field-Effect Transistor.

2. BJT on aiheuttaja, keräilijä ja pohja, kun taas MOSFET on portti, lähde ja valua.

3. BJTs ovat edullisia alhaisen nykyisissä sovelluksissa, kun taas MOSFETs ovat suuritehoiset toimintoja.

4. digitaaliset ja analogiset piirit, MOSFETs katsotaan yleisesti käytetty kuin BJTs näinä päivinä.