Ero HDMI 1. 3 ja 1. 4HDMI 1. 3 vs 1. 4

Toukokuussa 2009 version 1. 4 HDMI-spesifikaatioiden julkaistiin, päivittäminen ominaisuuksia standardin sekä uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hieman kilpailukykyinen kehittyvien standardien kuten DisplayPort. Merkittävin muutos, että saamme kanssa version 1. 4 on lisäystä yhden linkin resoluutio 25601600-40962160. Vaikka tämä resoluutiot ovat paljon pidemmälle kuin voit odottaa HDTV, ne ovat edelleen hyvin sisällä mitä voit odottaa tietokoneiden näytöt, erityisesti suuret, jos HDMI on edessään tiukkaa kilpailua DisplayPort.

TV puolella, HDMI parantaa tuki 3D, josta on tulossa hyvin suosittu, koska jotkut jättiläinen 3D-animaatioelokuvia. HDMI 1. 4 tukee 3D kaikissa päätöslauselmissa ja jopa lisäsi standardeja siitä, miten tiedot lähetettäisiin rajapinnan poikki. HDMI 1. 3 teki sallia jonkinlainen 3D mutta vain 1080i.

Sen lisäksi parannuksia edellä mainittiin, kaksi uutta ominaisuutta lisättiin myös versiossa 1. 4, äänen paluukanava ja Ethernet-kanava. Äänen paluukanava käytetään mahdollistamaan äänen matkustaa molempiin suuntiin. Tämä luotiin poistaa tarpeen lisätä toisen äänen yhteys televisio ja soitin antaa äänen television kuulla paremmin kaiuttimista soittimen. Ethernet-kanava mahdollistaa HDMI-laitteisiin muodostaen mini verkkoon, jotta he voivat reitittää tiedot. Sen sijaan, että Ethernet-liitäntä kullekin laite, joka on jo kytketty HDMI, voit käyttää yksi yhteys yhteen laitteeseen ja on tietoa matkustaa ympäri HDMI-kaapeli, mikä vähentää kaapeleita, joita tarvitaan.Kaikki ominaisuudet HDMI 1. 4 voidaan käyttää, kun vanhempia kaapelit suunniteltu versio 1. 3. Eli paitsi Ethernet-kanava. Sillä, että tarvitset kaapelia, joka oli rakennettu versio 1. 4. HDMI 1. 4 otettiin käyttöön myös mikro HDMI-liitin. Se on identtinen isompi liittimet ja on melko paljon kuin mikro USB-liittimet.

Yhteenveto:

1. HDMI 1. 4 on paljon korkeampi resoluutio kuin 1. 3
2. HDMI 1. 4 tukee täysin 3D, kun 1. 3 tukee vain 3D 1080i
3. HDMI 1. 4 on varustettu audio paluukanavan ole läsnä HDMI 1 3
4. HDMI 1. 4 on Ethernet-kanava samalla 1. 3 ei