Ero pyrimidiinistä ja puriiniPyrimidiiniä vs Puriini

Biokemia, eri aminohappoja on tärkeitä tehtäviä elimistössä ja muita kemikaaleja. Nämä aminohapot ovat elintärkeä tehtävä aineenvaihduntaa elintarvikkeiden, energian, ja niin edelleen ja niin edelleen. Se on monimutkainen ja monimutkainen aihe, joka kemistit ja biokemistejä ainoastaan ​​ymmärtää ja tuntevat.

Kaksi tärkeimmistä aminohapoista ovat pyrimidiinistä ja puriini. Synteesi tai yhdistelmä näistä kahdesta aminohaposta on ensisijaisen tärkeää. Kuitenkin ennen tietäen, että on tärkeää, meidän puuttua ensin väliset erot kahden aminohapon.

Puriinien ja pyrimidiinien luokitellaan kahdenlaisia ​​typpeä sisältävien emästen kanssa. Eriyttää emäkset, pyrimidiinit on kuusijäseninen typpeä sisältävä rengas, kun purin koostuu viisijäsenisen plus kuusijäseninen typpeä sisältävät renkaat, jotka ovat kiinni toisissaan.

Esimerkkejä purines ovat: adeniini, guaniini, hypoksantiini, ja ksantiini taas esimerkkejä pyrimidiinien ovat: urasiili, tymiini, sytosiini, ja oroottihappo.Nyt nämä kaksi aminohappoa ovat tärkeitä johtuu seuraavista syistä. Ensinnäkin, puriinit ja pyrimidiinit ovat myös energialähteitä. Se ei ole vain ATP että on energialähde, mutta myös puriinien ja pyrimidiinien. Nämä aminohapot auttavat ajamaan reaktio GTP, joka on hyödyllinen proteiinisynteesiä. Se myös ajaa reaktion UTP glukoosin ja galaktoosin aktivointi.

Toinen pääasiallinen ero näiden kahden välillä on, että puriinikatabolian tai jakautuminen ihmisellä on virtsahapon. Pyrimidiini- hajoamista, tai jakautuminen pyrimidiinin ihmisellä toisaalta, on ammoniakki, hiilidioksidi, ja beeta-aminohapot. Suuria määriä puriinin elintarvikkeissa löytyy viini, punainen liha, juusto, ja vihanneksia. Siten ihmiset kihti, tällaiset elintarvikkeet on syytä välttää, koska virtsahapon lisääntyy, kun nämä elintarvikkeet ovat syöneet. Ammoniakki, toisaalta, olisi vältettävä ne, joilla on maksasairaus ja enimmäkseen loppuvaiheen maksasairaus, koska tämä aiheuttaa maksan enkefalopatia.

Yhteenveto:

1. Pyrimidinijohdannaiset on kuusijäseninen typpeä sisältävä rengas, kun purin koostuu viisijäsenisen plus kuusijäseninen typpeä sisältävät renkaat, jotka ovat kiinni toisissaan.
2. Esimerkkejä purines ovat: adeniini, guaniini, hypoksantiini, ja ksantiini taas esimerkkejä pyrimidiinien ovat: urasiili, tymiini, sytosiini, ja oroottihappo.
3. Toinen tärkeä ero näiden kahden välillä on, että puriinikatabolian tai jakautuminen ihmisellä on virtsahapon. Pyrimidiini- hajoamista, tai jakautuminen pyrimidiinin ihmisellä toisaalta, on ammoniakki, hiilidioksidi, ja beeta-aminohapot.