Ero Jazz ja bluesJazz vs Blues

Jazz ja blues ovat musiikkityylejä tai tyylit voidaan pitää kahta erillistä American musiikkiperinteitään. Ne ovat yhteydessä toisiinsa hyvin todennäköisesti johtuu siitä, että ne ovat peräisin amerikkalaisen South. Sekaannusta vaativille kahden tyylilajit on luultavasti koska lukuisat musiikin crossover että taiteilijat tekevät näinä päivinä.

Kotoisin New Orleans, jazz oli ensimmäinen kutsutaan 'jass' sitten myöhemmin pudonnut kaksi 'ss' muotoon 'ZZ', joka tarkoittaa 'viileä'. Vuoden loppupuolella 19th century, jazz hahmottui useissa soittokunnissa. Jazz tyyli sitten hallitsi käytön saksofoni, piano, kornetti, ja pasuuna.

Erityisesti eteläosassa Mississippi, blues syntyi sen ensimmäisen aikojen bluesia 1920-luvulla. Samoihin aikoihin blues oli yleensä pelataan yksin verrattuna kokonaisuuksista jazzmusiikin. Vaikka bluesia jo kauan sitten kasvanut käyttää monimutkaisia ​​bändejä, ensimmäinen blues yhdelle pelaajalle vain käytetty slidekitara koska hänen ensisijainen instrumenttia.

Tunkeutuminen jazzmusiikin alusta alkaen on siirtynyt pohjoiseen kohti Chicagossa ja New Yorkissa. Ottaa interracial tuntumaa jazzmusiikin, monet Pohjois omaksuneet jazzmusiikin joten se on suosittu musiikin valtakunnallinen. Toisin kuin puomi jazz suosio, blues oli pussiin levinneisyys Teksasissa ja Chicagossa. Ja niin blues löytänyt oman valikoiman kannattajien tehden urbaanimmassa tyylistä musiikkia ennen rock 'n' roll vallankumous 1950.Teknisesti ottaen on enemmän synkopointi (rytminen poikkeamat normaali lyöntiä) jazzmusiikin vastakohtana blues. Jazz oli pääasiallisesti enemmän instrumentaalinen verrattuna blues, joka oli lähinnä hieman äänekkäämpiä.
Mitä tulee huomionarvoista taiteilijoiden, uraauurtava jazz albumi tuli Edward Ory rinnalla Creole Orchestra. Muita suosittuja ja huomionarvoista jazzmuusikoiden kohtaus oli George Lewis ja Louis Armstrong vain muutamia mainitakseni. Kuitenkin vasta 1960-luvulla, että jazz kuvakkeita kuten John Coltrane ja Miles Davis tuli liian huomattavaa menestystä. Toisaalta, Blind Lemon Jefferson ja Robert Johnson olivat etu-alukset blues musiikkia. B. B. King hänen sähköinen blues tuli myös merkittävä vaikutus tänään 's moderni blues muusikoita.

Yhteenveto:

1. Jazz tuli alunperin New Orleans taas blues peräisin Mississippi.
2. Jazz nautti maanlaajuinen levinneisyys Amerikassa verrattuna pussiin suosio bluesia aikana aikaisin kukoistuskautta.
3. Jazz on enemmän synkopointi kuin bluesia tehden monimutkaisempaa musiikkityyli.