Ero Renaissance ja keskiaikaRenaissance vs keskiajalla

'Renaissance' kirjaimellisesti 'herääminen' tai 'uudestisyntyminen.' Se oli Euroopan kulttuurien välisen liikkeen 14. ja 16-luvuilla. Keskiaika oli aika 5.-16-luvuilla. Molemmat aikakausilta olivat huomattavan erilaiset verrattuna.
Renaissance oli kulttuurinen liike, johon uudistamista oppimisen, infrastruktuurien kehittämiseen, ja vähitellen uudistus koulutuksessa. Renaissance voidaan pitää eräänlaisena siltana keskiajan ja uuden ajan. Renaissance tunnetaan parhaiten sen taiteen koska tämä oli ikä nerot kuten Leonardo da Vinci, Petrarca, Dante, ja Michelangelo.
Erittäin merkittävä ero renessanssin ja keskiajan on, että tekniikan tasoa. Renessanssi taiteilijat seurasi enemmän klassisen taiteen muodossa. Ne kuvataan ihmisen kauneuden ja uskonto pääosin. Renaissance taiteilijat oli syvää näkökulmaa ja kehittänyt kaksi ulottuvuustehosteita. Michelangelo 's David on hyvä esimerkki renessanssin. Keskiaika kuvata Gothic art. Gotiikka arkkitehtuurin on ominaista terävä kaaria ja uurrettu holvit. Tämä muoto kuvaan sisällytetty hienoja puutöitä ja kivestä. Goottilainen taide käytetyt lentävät tukipilareita ja koriste päädyt. hyvä esimerkki keskiajasta on Notre Damen katedraali Pariisissa sijaitseva.
Toinen vertailukohta välillä renessanssin ja keskiajan on kirjallisuudessa. Kehitys painokone oli suurin kulttuurisaavutusten renessanssin. Tämä kannusti kirjoittajat kirjoittamaan paikallisella kielellä. Kirjoittajat seurasi ja siirtyneet kansankielinen kreikasta ja latina. Kirjallisuudessa tässä iässä saavuttaa uusia korkeuksia muodossa Elizabethan kirjallisuuden. Kirjallisuudessa oli myös roolistaan ​​ihmisillä, kutsutaan Humanismi katsottuna. Vuonna keskiaikainen ikääntyy, Englanti kirjallisuus kohtasi tumma vaihe. Kielet, tuon ajan olivat latina ja kreikka. Laatijat että ikä käytetty pergamentti paperi, ja kaikki teksti on vaivalloisesti käsin koulutettu kirjanoppinut.
Keskiajalla voima kirkko oli huipussaan. Kirkko oli voimakas vaikutus elämään yksilöitä. Ihmiset seurasi kirkon lakien kirkon katsottiin tulevan suoraan Jumalalta. Ajan myötä monet paheet tuli tämä järjestelmä johtaa sen luhistumista. Ennen Renaissance, roomalaiskatolisen kirkon oli ainoa universaali Euroopan unionin toimielin. Ikä Renaissance toi ihanteellinen humanismin. Tämä aikakausi oli suuri vaikutus nykyajan teologia.

Yhteenveto:1. Keskiaika oli aika 5.-16-luvuilla. Renessanssin oli välisenä aikana 14. ja 16-luvuilla.
2. painokone käytettiin Renaissance Age taas pergamentille käytettiin keskiajalla.
3. Renaissance Age kuvataan humanismin taiteen taas goottilainen taide oli vallalla keskiajalla.
4. Paikallinen Englanti kieli käytettiin kirjallisuudessa Renaissance Age taas Kreikan ja Latinalaisen käytettiin keskiajalla.