Ero Gothic ja romaaninen arkkitehtuuri Gothic vs romaaninen arkkitehtuuri

Gothic ja Romaaninen arkkitehtuuri ovat erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä tiettyjä yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia.

Romaaninen arkkitehtuuri tyyli oli vallalla aikana 9. ja 12. vuosisatojen. Bysantin ja Rooman tyylit ovat vaikuttaneet Romaaninen arkkitehtuuri. Nimi 'romaaninen' oli veistetty pois vuonna 1800, kun se tuli kanssa tynnyriholvi ominaisuus, joka oli samankaltainen kuin klassisen Roman kaari.

Goottilainen arkkitehtuuri on jäljittää puoliväliin 12th century. Gotiikka oli tarkoitettu lähinnä tehdä kirkkojen näyttämään taivaan. Goottilainen arkkitehtuuri teki kirkkojen kirkas, värikäs, ja huiman.
Romaaninen arkkitehtuuri oli ominaisuudet suuri, sisätilojen, tynnyriholveissa, paksut seinät, ja pyöristetty kaaret ikkunoissa ja ovissa. Gotiikka on monia ominaisuuksia, kuten korkeutensa, lentävät tukipilareita, ja pystyviivat. Yksi tärkeimmistä eroista kaksi arkkitehtuurit on käytössä tukipylväspohjalevyineen joka oli yleinen goottilainen rakennuksia.
Verrattaessa rakennukset kaksi jaksoa, rakennukset romaanista kauden olivat kiinteät ja raskas paksut seinät. Koska Gothic rakennukset oli paksut seinät, se oli vaikea tehdä suuria ja lukuisat ikkunat. Romaaninen rakennukset oli vain pienet ikkunat ja sellaisenaan, huoneet olivat hämärästi valaistu Romaaninen rakenteet tuli raskaalla kehyksiä. Toisaalta, goottilainen rakenteet oli hoikka luuranko. Goottilainen rakennukset oli suuria ikkunoita lasimaalaukset että sallittu enemmän valoa huoneisiin.
Toinen ero, joka voidaan nähdä, että Gothic rakenteet olivat hyvin pitkä ja osoitti kohti taivasta. Romaaninen rakennukset oli tylppä tornia. Toisin kuin romaaninen rakennusten goottilainen rakennuksia oli koristeellinen pyöreä ikkunat nimeltään 'rose windows.'Yhteenveto:

1. Romaaninen arkkitehtuuri oli vallalla aikana 9. ja 12. vuosisatojen. Bysantin ja Rooman tyylit ovat vaikuttaneet Romaaninen arkkitehtuuri.
2. Gotiikka on jäljittää puoliväliin 12th century. Gotiikka oli tarkoitettu lähinnä tehdä kirkkojen näyttämään taivaan.
3. Romaaninen arkkitehtuuri oli ominaista suurten sisätilojen tynnyriholveissa, paksut seinät, ja pyöristetty kaaret ikkunoissa ja ovissa. Gotiikka on monia ominaisuuksia, kuten korkeutensa, lentävät tukipilareita, ja pystyviivat.
4. romaanista rakenteisiin tuli raskaalla kehyksiä. Toisaalta, goottilainen rakenteet oli hoikka luuranko.