Ero Tone ja PitchTone vs Pitch

On olemassa erilaisia ​​ääniä luomia erilaisia ​​esineitä. Riippuen esineen ja miten se on tehty ja tuottaa äänen, saat pehmeän, matala, tai kovaa ääntä. Kuitenkin vaihtelut ääni ovat itse asiassa seurausta sävy, piki ja intensiteetti. Energian määrä äänen, joka ulottuu tietyn säde on sen intensiteetti. Intensiteetti on suurimmillaan pienemmän säteen lähellä lähteen äänen (kovempaa) ja heikentää säteen kasvaessa suurempi (himmeämpi ääni). Tässä artikkelissa keskitytään pääasiassa eroista sävy ja piki.

Pitch on keskeinen kuulo ominaisuus äänen. Se on koettu perustaajuus äänen. Ihmisen kuulojärjestelmän voi havaita ja erotella taajuuksien toteaa joissakin tietyissä olosuhteissa. Pitch on subjektiivinen, että koettu äänet kuuntelija osoitetaan musikaalin mittakaavassa 's suhteelliset asemat perustuu pääasiassa värähtelytaajuudella. Taajuus ääniä määrittää' juuri huomattava ero '(JND), joka on kynnys muuttaa käsitystä.

Toisaalta sävy edustaa 'laatu' äänen, että mikä erottaa sen ja tekee siitä tunnistettavissa vakio 'pitch'. Äänitaajuusmerkin 's piki määrittelee sen syvyys (tai korkeus) suhteessa täydellinen sarja sävyjä, jotka voidaan kuulla korvalla. Siksi kahden välineen ääni eri tavoin, vaikka kentällä on sama, esimerkiksi viulu ja huilu pelaa samassa pitch soi eri tavalla. tapa, jolla kuuntelija arvioi taajuus edustaa myös äänen korkeutta. Selvä korkeampi pitch johtuu korkeampi taajuus ja matalampi taajuus saadaan hitaampi piki.Musiikissa kannalta, piki, toisin kuin sävy, on todellinen arvo setelin laulanut vaikka sävy olisi paksuus, tai miten kokonaan tai kimeä nuotti on. Joten musiikkitermejä, luonnollinen laulu tuotanto olisi ensin vahvistettava ennen laulaja voi aloittaa 'kentällä koulutus'. Kun luonnollinen laulu tuotanto on paikallaan, sitten laulaa kentällä irtoaa helposti. Edelleen määritellään musiikkitermejä, sävy on sointi tai laatua merkinnän. Se 's tärkeää tietää, että laulu, laulaja voi olla täydellinen piki mutta kamala kanssa sävy. Tämä johtuu olemassa paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat sävy, esimerkiksi laulaja' s fyysinen kunto, hengitys tukea, tekniikka ja monet lisää.

Yhteenveto
1. Pitch on koettu perustaajuus äänen, kun sävy on 'laatu' äänen.
2. musiikin alalla, piki on todellinen arvo äänen, kun sävy on paksuus huomautuksen.