Ero FTP ja SFTPFTP vs. SFTP

File Transfer Protocol (tunnetaan myös FTP) on protokolla, joka on toteutettu, jotta vaihtaa tiedostoja TCP / IP-verkon C joka on Transmission Control Protocol ja Internet Protocol. FTP käyttää salasanan todennus käyttäjän luomia. Vaikka käyttäjä-pohjainen salasanatodennusta toteutetaan yleensä, anonyymi käyttäjä on myös saatavilla kautta FTP-palvelimen.

Sftp (tunnetaan myös nimellä Secure File Transfer Protocol, tai SFTP) on protokolla, joka mahdollistaa tiedostojen käytön, siirto, ja johto suojatun tietovirran. Se on laajennus 2. 0 version Secure Shell (tai SSH) protokollan, jonka tarkoituksena on tarjota turvallinen siirtokyky. Se on myös tarkoitettu toimimaan toiminnallisesti muiden protokollia.

Kuten mainittiin, FTP pääsee anonyymisti. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä voi kirjautua tälle palvelimelle, jossa on 'anonyymi' huomioon annettava pikainen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Useimmissa tapauksissa käyttäjä ilman suoraa tilin isäntätietokoneen kehotetaan käyttämään hänen sähköpostiosoitteen sijasta salasanan; kuitenkin, ei ole käytännössä mitään tarkastusta prosessi, joka tapahtuu kerran, että tiedot toimitetaan (kuten National Center for Biotechnology Information).

SFTP protokolla on vaihteleva ja laaja valikoima toimintoja, jotka ovat saatavilla etätiedostoja. Jotkut sen merkittävimmistä ominaisuuksia ovat jatkat keskeytyneitä siirtoja, hakemistoluettelointeja, ja etätiedostojärjestelmän poisto. Verrattuna muihin protokollia (eli Secure Copy pöytäkirjan, tai SCP), SFTP on enemmän 'neste', kuten protokolla, ja on enemmän alustasta riippumaton. Tämän seurauksena SFTP protokolla on saatavilla eri alustoille.FTP-palvelimia on todennus ja salaus protokollia paikallaan. Kun tällainen pääsy on rajoitettu, FTP (FTP mail) palvelu voidaan toteuttaa, jotta kiertää ongelman rajoituksen. Tämä mahdollistaa pääsyn, mutta rajoittaa käyttäjän näkemästä hakemistoja, tai muokkaamalla komentoja. Samoin SFTP tarjoaa interaktiivinen käyttöliittymä komentorivin ohjelma, joka toteuttaa asiakkaan viestintä. Toisin FTP, SFTP protokolla on salattu, joten perinteinen välityspalvelimia tehottomia suhteen valvoa SFTP liikennettä.

Yhteenveto:

1. FTP on protokolla, jota käytetään tiedostojen vaihtoon TCP / IP-verkon; SFTP on verkon protokolla, joka mahdollistaa tiedostojen käytön, siirto ja hallinta yli tietovirran.