Ero WML ja HTMLWML vs HTML

WML (Wireless Markup Language) ja HTML (Hypertext Markup Language) ovat sivunkuvauskielet, päätehtävä on palvella sisältöä sivustoja. Suurin ero WML ja HTML on kohdelaitteet että ne pyrkivät palvelemaan. HTML luotiin palvelemaan sisältöä pöytätietokoneiden, joka on paljon prosessoritehoa säästämään vuonna jäsentämiseen ja tekee sisällön. Kun internet alkoi laajentaa matkapuhelimiin, se tuli hyvin ilmi, että matkapuhelimet eivät ole prosessointitehoa, näytön koko, ja värivalikoima todella työskennellä HTML. Niinpä WML luotiin vaihtoehdoksi HTML palvelemaan web-sisältöä matkapuhelimiin.

WML on hyvin rajallinen kanssa asioita, joita se voi tehdä. Tämä on tarpeen, jotta voidaan yksinkertaistaa virtaus sivun ja määrän minimoimiseksi käsittelyn tarvittavan tekee sivun. Se ei myöskään ole hyödyllistä sisällyttää useita tai suuria kuvia osaksi WML sivun, koska se ei todennäköisesti olisi erotettavissa hyvin pieni näytöt matkapuhelimia. Toisaalta, HTML on aivan täysin varustellun, vaikka sen aiemmissa versioissa. Coders voi sijoittaa useita kuvia, animaatioita, kehyksiä, pöytiä, ja paljon muuta niiden sivuille. Verrattuna muihin tehtäviin tehdään tietokoneiden kanssa, tekee web-sivuja on suhteellisen hyvin yksinkertainen ja ei lataa prosessorin liikaa.

Teknologian kehittyessä, tietokoneet ja matkapuhelimet ovat myös yhä paremmin. Väri ja korkean resoluution näyttöjä tullut yhä yleisempiä matkapuhelimia; varsinkin älypuhelimet. Tämä parannus tarkoittaa, että puhelimia kykenevät käsittelemään HTML-sivuja. Ongelma on pieni näyttö on osittain ratkaistu antamalla käyttäjälle mahdollisuuden lähentää ja loitontaa sivuja. Tämä johti asteittainen siirtyminen WML HTML.Tänään WML käytetään harvoin, ja usein juuri vaihtoehtona pääsivulla. Älypuhelimet, ja jopa tavalliset ominaisuus puhelimissa, on nyt mahdollisuus tarkastella sivustot kuten tapaan kuin tietokoneella; vaikkakin, on paljon pienempi näyttö.

Yhteenveto:

1. WML käytetään puhelimissa, kun HTML käytetään työpöydän ohjelmat
2. HTML vaatii paljon enemmän laskentatehoa kuin WML