Ero IMS (IP Multimedia Subsystem) ja SoftswitchIMS (IP Multimedia Subsystem) vs Softswitch

Puhelimet avulla ihmiset voivat kommunikoida toistensa kanssa, vaikka ne sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan. Vaikka vain muutama vuosi sitten puhelimia käytetään yhdistettiin linjat, jotka oli kytketty keskukset, tänään 's matkapuhelimet ovat yhdistetty solut sijaitsevat eri sivustoja.

Voidaan myös liittää minkä tahansa puhelimesta Internetiä, erityisesti Internet Protocol. Kautta IP, ihmiset voivat lähettää ja vastaanottaa puheluja ja viestejä millä tahansa laitteella, kuten matkapuhelimella, PDA tai tietokone. Kaksi tapaa vaihtamaan puhelut ja tiedot ovat IMS ja Softswitch.

IP Multimedia Subsystem (IMS) on puitteet suunniteltu antamaan Internet Protocol (IP) multimediapalveluja. Se on tarkoitettu auttamaan saatavuuden multimedian ja äänen sovelluksia sekä langalliset ja langattomat päätelaitteet luomalla kiinteän ja langattoman verkon lähentyminen (FMC).

IMS avulla käyttäjät matkapuhelinten, kämmentietokoneet (PDA), ja tietokoneiden käyttöä standardia IP, jotta yhteyden kanssa IMS-verkon, vaikka ne ovat toisessa verkossa tai maahan. Se ei ainoastaan ​​tarjoa puhepalvelut mutta muita datapalveluja samoin. Se koostuu kolmesta kerroksesta: ohjaus, joka toimii ohjaimen ja toimii keskeisenä reititys kone joka helpottaa reaaliaikaisia ​​lähetyksiä käyttäen IP liikenne; palvelu, joka tarjoaa palvelua sovelluksia IMS; ja liikenne, joka toimii kuljetus- välineenä puhelun signalointia, ääni-ja soittaa ja median asetukset.Softswitch, toisaalta, on laite, jota käytetään yhteyden puheluita tehdään Internetissä yhdestä puhelinlinjan toiseen. Se käsittelee IP-to-IP puheluita ja toimii ohjelmiston tietokonejärjestelmään. Kun yksi tekee Skype-to-Skype-puhelun, Softswitch yhdistää soittajan osapuolelle, että hän soittaa. Se on tarkoitettu ääni-palveluratkaisu Se ohjaa yhteys piirikytkentäisen verkon ja pakettikytkentäisen verkon avulla puhelu ainetta, joka ohjaa puhelun reititystä, signalointi, ja muut palvelut; mediayhdyskäytävä, joka on käännös laite, joka muuntaa datan eri muodoissa käytetään eri verkoissa.

On olemassa kaksi luokkaa Softswitch; Luokan 4 Softswitch joka reitittää suuria määriä VoIP-puhelut, protokollan tuki ja muuntaminen, transkoodaus ja käsittelee VoIP välinen liikenne harjoittajien; ja luokka 5 Softswitch, joka on tarkoitettu loppukäyttäjille ja tarjoaa palveluita, kuten IP PBX ominaisuuksia, call center palveluja, ja muita ominaisuuksia, kuten ne luokan 5 puhelimitse vaihto.

Yhteenveto:

1. IP Multimedia Subsystem (IMS) on kehys, joka tarjoaa Internet Protocol multimediapalvelut kun softswitch on laite, joka yhdistää puhelut puhelimesta toiseen käyttämällä ohjelmistoa.
2. Softswitch on tarkoitettu ääni-palvelu ratkaisu vain, kun IMS on tarkoitettu ääni-palvelu ratkaisu sekä muita datapalveluja.
3. IMS auttaa äänen ja multimedian pääsy langaton ja langallinen päätelaitteiden kautta FMC samalla softswitch yhdistää soittajan osapuolelle kutsutaan IP-to-IP puheluita.