Ero WLAN ja Wi-FiWLAN vs Wi-Fi

Pyrkimykset parantaa tietoliikennetekniikka ovat enemmän helppoutta ja mukavuutta. Aina kun mahdollista, me aina haluavat vähemmän vaivaa yhteyden muiden kanssa. Nykyinen teknologia antaa meille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa digitaalisia tietoja ilman fyysinen yhteys johtoja tai kuituoptiikka. Varmasti, verkonvalvojille ja insinöörit, mikään esittelee enemmän helposti ja mukavasti kuin langattoman keinot yhdistävien laitteiden.

WLAN, lyhyt Wireless Local Area Network ja joskus kutsutaan Wireless LAN, on verkoston tietokoneet matkoilla muutaman sadan metrin, joka käyttää suurtaajuus radiosignaaleja lähettämään ja vastaanottamaan dataa. Verkko voi myös liittää useita tietokoneita keskeinen tietojärjestelmä, tulostin tai skanneri. Tämä tarjoaa liikkuvuutta verkottumisen (internet), joka auttaa myös vältellä käyttämällä raskasta ja hankala kaapelit yhteenliitettävyyttä. IEEE 802. 11 on tärkein standardi langattomia lähiverkkoja.

Pohjimmiltaan, WLAN mahdollistaa peer-to-peer tietoliikenne- ja / tai point-to-point, kuten LAN-to-LAN, WLAN-to-LAN, tai jopa WLAN-to-WLAN, suhteellisen pienellä alueella (rakennus tai kampuksen asetus). Perinteiset lähiverkot käyttävät yleensä kierretty pari, koaksiaali johdot tai joissakin tapauksissa optiset kuidut. WLAN pääsee eroon nämä fyysiset liitännät ja käyttää sähkömagneettisen aallon signaaleja sijaan lähettää ja vastaanottaa tietoja verkossa. Mahdollisesti, siirto ei ole niin nopea kuin yksi säädetty tavanomaisella LAN mutta useimmille käyttäjille, keskimääräinen ja alan ammattilaisten keskuudessa, hitaampi siirtonopeus on vähäinen rajoitus.

Wi-Fi tarkoittaa Wireless Fidelity. Termi on oikeastaan ​​tavaramerkkinimi käytetään tuotemerkin tuotteita, jotka kuuluvat luokkaan WLAN-laitteet. Laitteet tai laitteiston merkkituotteita kanssa Wi-Fi tavaramerkki perustuu standardeihin ilmoittama IEEE 802. 11. Useimmissa tapauksissa, Wi-Fi pidetään enemmistö kuin synonyymi varsinainen standardi itse.

Yhdistys yritysten ympäri maailmaa nimeltään 'Wi-Fi Alliance' kannattaa WLAN-tekniikan ja tuotteiden mukana siinä. Tämä liitto vahvistaa myös erilaisten laitteiden ja laitteita, jos ne mittaavat jopa standardeja yhteentoimivuuden. On syytä mainita, että on olemassa useita laitteita, jotka todellakin vastaavat mainittuja vaatimuksia, mutta ei sertifioitu Wi-Fi Alliance ja siksi eivät urheilun Wi-Fi-logo. Syynä tähän on hinta ja vaivaa Todentamismenettelyn.

Wi-Fi (ready) laite käytännössä sitä, että se on valmis käytettäväksi WLAN. Tällaiset laitteet vaihtelevat pöytätietokoneissa, kannettavat tietokoneet, kannettavat, älypuhelimet, Palm toppeja, ja muut pienet laitteet.Yhteenveto:

1. WLAN on eräänlainen tietokoneen verkon suhteellisen pienellä alueella, että hylätään käytön fysikaalisia keinoja yhteenliitettävyyttä.

2. Wi-Fi on tavaramerkki nimi tuotemerkin laitteiden yhteensopiva IEEE 802. 11 standardeja.

3. Laitteiden WLAN olennaisesti käyttävät Wi-Fi merkkituotteita.