Ero PCL ja PS-ohjaimetPCL vs PS Drivers

Postscript on sivunkuvauskieli Adoben kehittämä järjestelmiä käytetään tavallisesti lasertulostin asiakirjojen tulostamiseen. PCL on myös kirjoittimen komentokieli kuin sivunkuvauskieltä kehittämä Hewlett Packard heidän laser ja mustesuihkutulostimille. PCL kuljettajat käytetään usein tekee paikallisen työaseman, ja PCL- on paljon nopeampi kuin Jälkikirjoitus koska tästä syystä. Jälkikirjoitus kuljettajat usein lähettää koko sivun kuvauksen tulostimet, jossa sitä käytetään. PCL kuljettajat lähettää tiedot tulostimen binäärimuodossa. Jälkikirjoitus sisältää monia edistyneitä toimintoja verrattuna PCL kuljettajia. Joitakin tärkeitä tehtäviä PostScript sisältävät monimutkaisia ​​piirustus ja skaalaus, jotka eivät ole käytettävissä PCL kuljettajia.

Jälkikirjoitus on erilainen tapa käsitellä kuvia ja fontteja. Se katsoo niitä joukko geometrisia sijaan kohteiden bitin karttoja. Postscript kirjasimet yleensä nimetty yleisfonttia koska jokainen merkki on hahmotelma määritelty itselleen. Jälkikirjoitus tukee myös skaalautuva fontin teknologiaa, jonka avulla muuttaa fontin kokoa. PCL 5 versio tukee skaalautuva fontin tunnetun tekniikan Intellifont-. Olio-grafiikka on etulyöntiasema bit-kartoitti grafiikka koska olio-kuvia hyödyntää korkean resoluution tulostuslaitteita kun bitti-kartoitettu kuvia eivät käytä näitä laitteita.

PCL 6 julkaistiin vuonna 1995 HP LaserJet 4000 -sarjan tulostimissa lisäämällä kolme keskeistä piirrettä versioon; PCL 6 Tehostettu, PCL Standard, ja Font Synthesis. PCL 6 oli oliopohjainen sivunkuvauskieli suunniteltu tulostaa kuvia käyttöliittymien kuten Windows tunnetaan myös PCL XL. PCL 6 Standard suunniteltiin vastaava PCL 5e tai PCL 5c tarjota taaksepäin yhteensopivuus. Font Synteesi sisällytetty antamaan skaalattavaa fonttia, fontin hallinta, ja varten tallentamiseen lomakkeiden ja fonttien.

PCL 6 Tehostettu on suunniteltu pino-pohjainen, olio-protokollaa tukevat vain binäärimuodon. Postscript pystyy lähettämään tietoja binäärikoodi tai tekstimuodossa. Jälkikirjoitus kuljettajat tuottaa parempia tulosteita ja käytetään monimutkaisten tulostustyöt. Postscript tulostimet kuuluu sisäänrakennettu tulkki, joka suorittaa Jälkikirjoitus ohjeet.PCL 6 on eri tarkistusten, jotka tukevat erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten väri käsittely, puristus, mittayksiköt, fontti, ja paperin käsittely. Jälkikirjoitus on kolme versiota; Taso 1, tason 2 ja tason 3 Taso 2 Jälkikirjoitus lisätty parempaa tukea väritulostus. Taso 3 Jälkikirjoitus tukee paremman kuvankäsittelyn, lukuisia fontteja, ja ominaisuuksia, kuten nopea tulostus.

Yhteenveto:

1. Postscript on Adobe Systemsin kehittämä, kun PCL on kehittänyt HP.
2. Postscript käytetään monimutkaisten tulostustyöt kun PCL käytetään yksinkertaista ja nopeuttaa asiakirjan tulostuksen vaatimukset.
3. Jälkikirjoitus tukee tietojen lähettämistä tekstimuodossa sekä binäärimuodossa taas PCL tukee tietojen lähettämistä vain binäärimuodossa.
4. Jälkikirjoitus tuottaa parempaa jälkeä kuin PCL.