Ero OBD1 ja OBD2OBD1 vs OBD2

Kun 're ostaa ajoneuvo, kaksi termejä, jotka sekoittavat usein olet OBD1 ja OBD2. Luonnollisesti nämä otetaan autoteollisuuden yhteydessä.

Lyhenne tarkoittaa On-Board Diagnostics. Periaatteessa se määrittelee ajoneuvon 's kyky diagnosoida, tai raportissa. Esimerkiksi, jos sinulla on high-tech OBD-järjestelmä autossa, ja se on ongelma, OBD-järjestelmä on yksi itse diagnosoimaan, tai 'kerro' korjaus teknikko mitä vikaa moottori.

Kanssa kehitysten teknologian, tuli parannukset OBD-järjestelmien ja uusimpia käyttää vakioitua digitaalisen viestinnän portti mahdollistaa reaaliaikaisen tiedon. Tämä johtaa nopeampaan diagnostiikkaan Ajoneuvon 's ongelma, ja tehokkaampi korjaustoimenpiteitä voidaan tarjota ongelmaan.

Nyt tässä 's eroa OBD1 ja OBD2. Kanssa OBD1, tavoitteena oli kehittää diagnostiikan, joka keskittyy päästöjenhallintajärjestelmille ajoneuvon. Kun se tuli sen tehokkuutta, ei jää OBD1 ollut oikeastaan ​​että onnistunut pakottaa kuljettajat läpäisevät päästöjenrajoitusjärjestelmällä 's testi.

OBD2, toisaalta, on selvä parannus OBD1. OBD2 on parempi signalointikäytännöt ja viestien muodossa. Kun käytetään päästövalvontajärjestelmän testit, se voi tarjota parempia tuloksia ajoneuvon 'parametreja.

Samaan aikaan, kun otetaan huomioon niiden valmistusajankohdat OBD1s otettiin käyttöön kauan ennen OBD2 malleja, joka alkoi vasta 1990-luvun alussa 's. OBD2 on parempi järjestelmä, siinä mielessä, että se tarjoaa standardoituja vikakoodeja auton omistajille, jotka kokevat moottori ongelmia .Lopuksi OBD1 on tyypillisesti kytketty konsoliin, jotta portti voidaan diagnosoida ja tiedot voidaan lukea. OBD2 kauko käytetään diagnosoida satamiin, ja lukee dataa Bluetooth-yhteyden kautta. Sellaisena se on helpompi diagnosoida ongelma etänä, jos sinulla on auto tehty kanssa OBD2 järjestelmään.

Yhteenveto:

1. OBD1 on kytketty konsoliin auton, kun OBD2 kauko kytketty ajoneuvon.

2. OBD1 käytettiin ensimmäisten vuosien aikana ja autoteollisuuden, kun taas OBD2 vasta vuonna automallien tuotettu 1990-luvun alussa 's.