Ero API ja SDKAPI vs SDK

Molemmat Application Programming Interface (API) ja Software Development Kit (SDK) on tärkeä rooli ohjelmiston kehitysprosessi. Kuten nimestä voi päätellä, API toimii rajapintana eri sovelluksia tai alustoilla ja auttaa eri ohjelmistoja vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. API koostuu yleensä tiedot, joita voidaan käyttää kytkemisessä toisiinsa eri ohjelmia. Toisaalta, SDK, joka tunnetaan myös nimellä devkit, koostuu joukosta kehitystyökaluja ja prewritten koodeja, joita voidaan käyttää kehittäjiä kehittää sovelluksia. SDK yleensä auttavat vähentämään vaivaa ja aikaa kehittäjät kirjoittaa omia yksilöllinen koodi kehittää ohjelmistoja.

API voi sisältää määritykset rutiinit, tietorakenteita, protokollia, ja objektiluokat helpottamiseksi vuorovaikutuksen eri ohjelmien välillä. SDK koostuu yleensä API muodossa tiedostoja tai monimutkaista laitteistoa helpottamiseksi vuorovaikutusta sulautettujen järjestelmien .. SDK usein auttaa poistamaan päällekkäistä työtä ja säästää kehittäjä 's aikaa luotaessa uusia ohjelmistosovelluksia. API sisältää usein joukko sääntöjä ja normeja on seuraa ohjelmia on helpompi vuorovaikutusta. API ei sisällä mitään kirjallista näyte koodien sijaan sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen käyttäytymistä toiminto vaatii ja toiminto prototyyppejä. SDK sisältää otoksen ohjelmia, tekniset ohjeet, apuohjelmia ja virheenkorjaus työkaluja ohjelmoija sisällyttää sovellusten kehittämisessä siten säästää paljon aikaa ja vaivaa.

API voi sisältää kuvauksen siitä, miten tarkalleen tiettyä tehtävää voidaan suorittaa. Se voi sisältää kuvauksen toiminto vaatii tai toiminto prototyyppejä antaa tietoja määrä ja tyyppi parametrien välittämisen toiminnot ja tyyppi arvo, joka palautetaan. Riippuen alueesta, jolla API käytetään, sitä voidaan kehittää yleisenä API, joka sisältää täydellisen sarjan pakattu kirjastossa ohjelmointikielen kuten Oletustyylitaulukon kirjasto C tai C ++, tai voidaan rakentaa erillisenä API tietyn tyyppinen ongelma kuten Java API XML verkkopalveluita. Joskus SDK luodaan kiinnitetty ajokorttien tarkoituksenaan tehdä niistä yhteensopimattomia muiden ohjelmistojen kanssa. Useimmat SDK ovat ladattavissa Internetin kautta ilmaiseksi. Jotkut SDK tarjoajien yksinkertaisesti vaihtaa termin 'ohjelmistot', joilla on erityinen termi. Esimerkiksi Microsoft Corporationin ja Apple, Inc. tarjoavat kuljettajalle Development Kit kehittää laiteohjaimet sijaan Software Development Kit.

Yhteenveto:

1. API sisältää ainoastaan ​​tekniset tiedot ja kuvaukset toimintoja taas SDK

sisältää API, mallikoodia, tekninen dokumentaatio, työkalut, ja apuohjelmia.

2. API toimii rajapintana eri sovellusten kommunikoida toistensa kanssakun taas SDK sisältää joukon työkaluja ja apuohjelmia tarvitaan kehittämään ohjelmistoja

ohjelmoida.

3. API tarjoaa kuvauksia parametrin tyypit toimitettavien toimintojen ja niiden

palata arvotyypeillä taas SDK sisältää kirjastoja, joita voidaan käyttää kehittämään

sovellukset.