Ero EIDE ja SATAEIDE vs SATA

Enhanced Integrated Drive Electronics, tai EIDE, on tietokone tallennuslaitteena joka on riittävästi tilaa tallentaa suuria määriä dataa ja tiedostoja. Se voi tallentaa noin 500 gigatavua tietoa. Se on käyttöliittymä ominaisuus, joka 's käytetään tiedon välisen viestinnän järjestelmän yksityiskohtia. Sen nopeudella on 133 megatavua sekunnissa, käyttäen 28 bit Logical Block Addressing (LBA). EIDE on 40 pin liitteitä.

EIDE mahdollistaa myös yhdistämällä neljä laitetta C kuten kiintolevyjen ja CD-ROM-levyt C liitäntä, käyttämällä kaksi suurta liitäntäkaapeleita. Kaapelit on suunniteltu päästämään kaksi laitetta yhteyden kuhunkin. Emolevyn, joka in-taloa EIDE järjestelmä, myöntää nopeammin merkintä kiintolevylle, taustalaulu Direct Memory Access (DMA) ilman lähtö tarvita. DMA on funktio sulatettava tietokoneen linja, joka mahdollistaa data lähetetään suoraan siihen kiinnitetyn laitteen muistiin emolevyn. Siksi koko tietokone 's toiminta on nopeampaa, koska mikroprosessori puretaan välittää tiedot.

EIDE levy ei kuitenkaan ole aina yhteensopiva vanhan Personal Computer (PC). CD-ROM on myös hitaampi verrattuna kiintolevy, ja se sykkii pidempään, jos sijoitetaan samanlainen kaapeli kiintolevyn. Se estää levyn käyttö, kun kysely aloitetaan, niin se 'on parempi olla erillinen kaapeli CD-ROM. Silti EIDE on erinomainen, ja yhteensopiva useimpien tietokoneiden nykyään.

Toisaalta, Serial Advanced Technology Attachment tai SATA, on 40-750 gigatavua tallennuskapasiteettia, ja voi ajaa nopeudella 150 megatavua sekunnissa tiedonsiirron. Sen ulottuvuus on kolme jalkaa, tai metrin pituinen, hyvin ohut kaapelit ovat sovitettavissa laitoksia. Se on seitsemän pin liitteitä, ja tarvitsee vain vähän tehoa toimiakseen. Asemat voidaan yksinkertaisesti irrottaa ja perustaa, kun tietokone on edelleen toiminnassa. Merkittävä etu SATA on, että se vie 'pomo ja alainen' työsuhde.

Kuitenkin etuna EIDE- yli SATA on hinta, sillä SATA on hieman kalliimpia kuin EIDE.

Yhteenveto:

1. EIDE on 133 megatavua sekunnissa nopeudella nopeudella, kun taas SATA on jopa 150 megatavua sekunnissa nopeudella nopeudella.2. SATA on noin 40-750 gigatavua tallennuskapasiteettia, kun taas EIDE on enintään 500 gigatavua tallennuskapasiteettia.

3. EIDE käyttää Logical Block Addressing (LBA), joka tarjoaa riittävästi tietoa yksinoikeudella alan määrittämiseen, kun taas SATA ei käytä LBA.

4. EIDE on 40 pin liitteitä, kun taas SATA on 7-napainen liitteitä.

5. SATA on ohuempi kaapelit verrattuna EIDE 's hankalampia kaapeleita.

6. SATA ei noudata 'pomo ja alainen' sääntö, kun yhdistää kaksi varusteet.

7. SATA on kalliimpaa kuin EIDE.