Ero CDR ja CD-ROMCDR vs CD ROM
Ihmiset ovat aina käyttäneet tallennuslaitteita tallentaa musiikkia, pelejä ja muita tietoja tai tietoja. Vaikka ennen kuin tallentaa musiikkia magneettinauhat, tänään teemme sen käyttämällä digitaalista CD-levyt, joista yleisimpiä ovat CDR ja CD-ROM.
CDR (Compact Disc ??? Recordable)
CDR on ennalta valmistettu tyhjä compact disc jossa tietoa voidaan tallentaa tai polttaa. Se oli ensimmäinen kehitetty Philipsin ja Sonyn. Useimmat CDR on 80 minuutin kapasiteettia mutta jotkut voivat olla pidempi tietoja. CDR voidaan käyttää vasta sen muistit ovat täynnä tai viimeistelty. Ne voi lukea ainoastaan ​​sen jälkeen, kun niitä saadaan valmiiksi ja kaikki tiedot, jotka on poltettu ei voi poistaa.
Tiedot on tallennettu erityinen väriaine kerros ja sitten poltetaan laserilla luoda kuoppia ja laskeutuu jotka voidaan lukea CD-asemaan ja muunnetaan digitaaliseen 1s ja 0s. Tiedot voidaan kirjoittaa CD näiden menetelmien avulla:
??? Levy kerralla, jolloin data kirjoitetaan CD yhdellä kertaa ilman aukkoja tehden vain luku CD.
??? Raita kerrallaan, jolloin data kirjoitetaan yksi kerrallaan ja CD jätetään auki vielä syöttää.
??? Packet kirjoittaminen, jossa data on tallennettu useita istuntoja avulla käyttäjä voi lisätä tietoja myöhemmin.
Se on mato tai Write Once Read Many optinen väline ja se on yhteensopiva standardin CD lukijoille. Se soveltuu pieninä sarjoina CD jotka edellyttävät vain nopeaa kierrosta. CDR on rajallinen; väriaine voi hajota muutaman vuoden kuluttua tehdä tietojen lukea.
CD ROM (Compact Disc ??? Read Only Memory)
CD ROM on valmistettu CD-levy, jossa tiedot on tallennettu valmiiksi kanssa kuoppia ja laskeutuu jo puristettu tai valettu polykarbonaatti pohja käyttämällä Stamper. Se luetaan vain ja sopii suurissa sarjoissa.
CD-ROM-levyt ei voida kirjoitettu ja ei voida polttaa. Jokainen tallennettu data niistä on jo puristetaan levyjä, jotka voidaan lukea digitaalisia laitteita, kuten CD-soittimet ja tietokoneen tai CD-ROM-asemia.
Niitä käytetään jakamaan tietokoneohjelmat, pelit, ja multimediasovelluksia. Ohjelmisto jakelijat etenkin tietokonepelien työllistää kopiosuojaus järjestelmiä rajoittaa toiminnan ohjelmistonsa alkuperäisen CD-ROM vain.
Yhteenveto
1. Compact Disc ??? Luettavat on ennalta valmistettu tyhjä compact disc jossa dataa voidaan kirjoittaa ja tallentaa, kun Compact Disc Read Only Memory on valmistettu CD-levyn valmiiksi tallennettuja tietoja.
2. Tiedot Compact Disc ??? Luettavat voi lukea ainoastaan ​​sen jälkeen, kun se on viimeistelty, kun tietoja on Compact Disc Read Only Memory jo ovat oston.
3. Molemmat voidaan lukea millä tahansa digitaalinen laite, mutta Compact Disc Readable soveltuu pieninä sarjoina taas Compact Disc Read Only Memory sopii suurissa sarjoissa.
4. Compact Disc Readable voi kirjoittaa tai voidaan polttaa samalla Compact Disc Read Only Memory voi.