Ero ODBC ja JDBCODBC vs. JDBC

Open Database Connectivity (tunnetaan myös ODBC) on toiminto, joka tarjoaa standardin mukaisen ohjelmistoja sovellusliittymämenetelmä niihin tietokoneisiin DBMS (tai DBMS). Sen suunniteltu oli lähdettävä siitä ajatuksesta tehdä toiminnallisesti itsenäinen ohjelmointikieliä, tietokantajärjestelmät ja, käyttöjärjestelmiä.

Java Database Connectivity (tunnetaan myös JDBC) on API, jota käytetään nimenomaan Java-ohjelmointikielellä. Sitä käytetään määrittelemään, kuinka asiakas saa pääsyn tiettyyn tietokantaan. Se tarjoaa myös menetelmiä istä ja päivittää tietoja kyseisessä tietokannassa. JDBC API on suuntautunut erityisesti kohti relaatiotietokantojen. Aluksi JDBC API esiteltiin osana Java 2 Platform, SE version 1. 1. Yhdessä viitetoteutus JDBC ODBC silta, tämä API kykeni mahdollistaa yhteydet tahansa ODBC saataville tietolähteen JVM isäntäympäristössä .

Toteutuksia löytyy ODBCs ajetaan läpi lukuisia käyttöjärjestelmiä. Nämä järjestelmät ovat, mutta eivät rajoitu Microsoft Windows, Unix, Linux ja Mac OS X On olemassa kirjaimellisesti satoja kuljettajia olemassa ODBC lajikkeen Cthese ohjainten yritysten DBMS (Oracle, DB2, Microsoft SQL Server, Sybase IBM Lotus Domino, ja OpenLink Virtuoso). Jotkut näistä kuljettajien löytyvät myös työpöydän tietokanta kuten FileMaker ja Microsoft Access.

JDBC mahdollistaa sen, että useita toteutuksia olemassa ja käyttää täsmälleen samaa sovellusta käytetään jokaisessa toteutuksessa. Tämä API tarjoaa mekanismin dynaamisesti lataamalla tarvittavat Java paketit ja rekisteröinyt kyseisiä paketteja JDBC ajuri Manager. Kuljettajan Manager käytetään nimenomaan keinona tuottaa monia yhteyksiä Cessentially, joka toimii yhteyden factoryC luodakseen yhteyksiä JDBC lajike. Nämä yhteydet tuetaan ja toteuttamista lausuntoja. Nämä lausunnot on kyky päivitetään (lausuntoja esimerkiksi SQL CREATE, INSERT, päivittää ja poistaa). Nämä lausunnot voivat myös olla kyselyn lausuntoja (kuten SELECT). Tallennettuja pystyvät vedota kautta JDBC-yhteyden. On kolme erityistä luokkaa, jossa nämä lausunnot voivat olla edustettuna JDBC: Statement, PreparedStatement, ja CallableStatement. Lausunnot, joita pidetään päivitys lausunnot palauttaa päivityksen count. Tämä määrä kertoo, kuinka monta riviä vaikutti tietokantaan. Kyselyn lausunnot palauttaa JDBC rivi tulosjoukon Cmeaning on ilmoitus, että vedotaan, jotta kävellä tulosjoukon.Yhteenveto:

1. ODBC on toiminto, joka tarjoaa standardin mukaisen ohjelmistoja API tapa tietokoneisiin DBMSs; JDBC on API käytetään Java-ohjelmointikielellä määritellä, miten asiakas saa pääsyn tietokantaan.