Ero STP ja RSTP



STP vs RSTP

Tietoverkkoon, yhteenliittäminen tietokoneiden tuloksia on enemmän kuin yksi mahdollinen polun päästä tiettyyn kohteeseen. Jotta voitaisiin valita paras polku pakettien matkustaa esille estää kiehkura, STP tai AppleTalk luotiin. STP perustettiin vuonna 1985 ja se on hyvin vanha protokolla. Vuonna 2001 uusi protokolla nimeltään RSTP tai Rapid Spanning Tree Protocol luotiin seuraaja STP. RSTP on paljon parempi STP, ja tulisi käyttää missä tahansa verkossa.

Lisäämällä sanan nopean pitäisi jo olla vihje siitä, miten RSTP parannetaan STP. Vuonna STP, jos topologia muuttuu joko siksi uuden linkin lisätään tai linkki kadonnut, se voi kestää välillä 30-50 sekuntia, jotta sopeutua uuteen rakenteeseen ja tarjota vähiten kustannuksia polku. Jossa RSTP, joka on vähennetty kolmeen hei kertaa, mikä on oletusarvo 2 sekuntia, yhteensä 6 sekuntia. Kyky sopeutua uusiin topologies on hyvin edullinen erityisesti silloin, kun käsitellään suuria määriä liikennettä välttämiseksi menetetyt paketit.

BPDUs (Bridge Packet Data Units) käytetään vaihtamaan tietoja verkkoon. RSTP pystyy vastaamaan BPDUs suunnasta juuren taas STP ei. Tämä mahdollistaa RSTP silta antaa virityspuu tietoa sen satamiin. Jos vastaanottava silta myöntää, että saamansa tiedon on ylivoimainen, se lähettää sopimuksen lähettävän sillan. Koska vastaanottava silta on jo tiedot, se voi sitten ohittaa tyypillinen oppiminen / kuuntelee tiloja STP ja siirtyä suoraan huolinta tilaan; jolloin vastaanottava sillan toimisi oikein paljon nopeammin kuin STP.



Korvaajana STP, RSTP ylläpitää taaksepäin yhteensopivuus siten, että siirtyminen yhdestä toiseen doesnt 'T välttämättä tarvitse tarkoittaa korvaa kaikkien laitteiden kerralla. Haittapuoli on, että hyödyt RSTP eivät näy niin kauan kuin on vanha STP kytkettyjä laitteita. RSTP varustetut laitteet on ohjelmoitu automaattisesti palata STP toimintaan, jos STP vain laite on kytketty verkkoon.

Yhteenveto:

RSTP on jatkoa STP
RSTP reagoi paljon nopeammin kuin STP
RSTP vastaa BPDUs molempiin suuntiin, kun taas STP ei