Ero Client ja ServerClient vs Server

Asiakas ja palvelin on kaksi osaa hajautetun laskennan malli, joka on laajalti käytössä nykyään. Tässä mallissa, kun käyttäjä käyttää asiakas tietokone, joka lähettää pyyntöjä palvelimelle; palvelin on tyypillisesti etänä sijaitsee. Palvelin käsittelee pyynnön ja luo asianmukainen vastaus, jonka se lähettää takaisin asiakkaalle. Tässä mallissa, se on usein asiakas, joka aloittaa vuorovaikutuksen eikä palvelimen. Palvelin yksinkertaisesti odottaa pyyntöjä huollettava.

Suurin etu tässä mallissa on keskittämistä. Sen sijaan, että tiedot hajaantuvat eri paikoissa, se sijaitsee yksi keskeinen sijainti, ja käyttäjät voivat vain etäyhteyden sitä. Teemme sen tällä tavalla merkitsee, että data on helposti päivitettävissä, ja ei ole mahdollisuutta ottaa kaksi arvoa samaan aikaan. Se on myös helpompi saada sähköisesti ja fyysisesti.

Kuten ehkä jo tajunnut, yhden palvelimen yleensä palvelee useita asiakkaita samanaikaisesti. Riippuen laajuuden käyttöönoton, voisi olla muutamia kymmeniä satoja tuhansia käyttäjiä palvellaan palvelin. Tämän vuoksi on tärkeää, että palvelin kykenee huolto kaikkiin pyyntöihin. Muuten se epäonnistuu kuorman alle, tai voisi olla pitkä viive ennen tiettyjä pyyntöjä siivotaan. Se on tyypillistä tietokoneet toimivat palvelimet luotettavasti olla voimakkaampi kuin asiakastietokoneet.Hyvä esimerkki asiakas-palvelin malli on Internet. Sivusto on olla palvelin, ja selaimen käyttäjä 's tietokone on asiakkaan. Jotta lievittää palvelimen kuormituksesta samalla tarjota vuorovaikutteista sisältöä käyttäjälle, tehtävät jaetaan usein asiakkaan puolella ja palvelimen sivukomponentit. Suurimmaksi osaksi, palvelimen puolella komponentti käsittelee varsinaisen datan, jota tarvitaan käyttäjän. Toisaalta, asiakkaan puolella kahvat esitystavan osalta. Asiat kuten tekee kuvia, videoita, ääntä, sekä käsittely Valikkomuotoon käsitellään kaikki asiakkaan.

Yhteenveto:

1. Palvelimen pyynnöt asiakkaan.
2. Asiakas on yleensä aloittaja eikä palvelin.
3. Yksi palvelin tyypillisesti mahtuu useita asiakkaita.
4. Palvelin on usein paljon enemmän laskentatehoa kuin asiakas.