Ero RPC ja DocumentRPC vs Document

RPC ja dokumentti tyyli Web Services Description Language ovat kaksi yleisimmin käytetty termejä viitata web-palvelut ja SOAP-protokollaa. Verkkopalvelut kuvataan usein Web Services Description Language (WSDL) asiakirjoja. WSDL hahmotellaan tuettu Web tarjoaja sekä viestejä ja sitoo ne konkreettinen verkkoprotokollan ja viestin muoto. Abstrakti määritelmät määritetään käyttämällä 'tyyppi', 'sanoma', ja 'portType' elementtejä. Betonin spesifikaatiot kuvataan 'sitova' ja 'palvelu' elementtejä. Kukin näistä elementeistä on sijoitettu sisälle 'määritelmiä' elementti.

RPC ja dokumentti tyyli eroavat sitovia tyylejä, joita kutsutaan myös SOAP sitova styles.The WSDL määrittää sitovia tyyli RPC tai asiakirja riippuen SOAP hyötykuormaa tai rakenteen elementin sisällön. Asiakirja tyyli on aina oletuksena valinta SOAP sanoma lähetetään yhtenä 'asiakirja' elementissä. RPC tyyli elementti on noudattaa sääntöjä kuvataan SOAP erittely. Kohti sääntöjen voi koostua vain yksi tekijä, joka on nimetty operaation ja parametrit tulkitaan osaelementtejä tärkeimmistä elementin. Sekä RPC ja dokumentin tyylit hyväksytään versioita useimmat SOAP asiakkaille; kuitenkin, käyttö yksi yli muiden on lähinnä yksi 'henkilökohtainen valinta.

Käyttö määrite auttaa myös erottamaan RPC ja asiakirjan tyylejä. Käyttö ominaisuus kuvaa miten molemmat tyylit ovat edustettuina XML. Käyttö ominaisuus kuvaa onko viesti osia koodataan tai viestin noudattaa XML määritelmää. Perustuen valintoja, on neljä mahdollista yhdistelmää sekä RPC ja asiakirjan tyylejä; nimittäin RPC / koodattu, RPC kirjaimellinen, Asiakirja / koodattu tai asiakirja / kirjaimellinen. Ei kaikki neljä yhdistelmät ovat käytössä, ja mieltymys yksi yhdistelmä yli muiden on enemmän henkilökohtaista etua.

Suurin ero asiakirjan ja RPC tyylit on, että dokumentin tyyliin, asiakas aina lähettää palvelun parametrit palvelimelle yksinkertaisessa XML formaatissa sijasta diskreetti joukko parametriarvoja. Asiakirja tyyli on löyhästi verrattuna RPC tyyliin.

Dokumentin / Literal tyyli, viesti voidaan aina validoitu käyttäen mitä tahansa XML validator. Sisältö sisällä SOAP elin on selkeästi määritelty skeema. Vuonna RPC / literaalityylistä, siirretyn datan on vaikea vahvistaa, että SOAP message.The Asiakirja / literaalityylistä menettää operaation nimi SOAP-sanoman taas RPC / literaalityylistä toiminnan nimi on edelleen olemassa SOAP message.Out neljä eri yhdistelmiä, tyylejä, joita käytetään yleisesti ovat RPC / kirjaimellisesti ja asiakirja / kirjaimellinen.

Yhteenveto:

1. asiakirjassa tyyli, SOAP viesti lähetetään yhtenä asiakirjana taas

RPC tyyli, SOAP kappale voi sisältää useita elementtejä.2. Asiakirja tyyli on väljästi kytketyt taas RPC on tiukasti kytketty.

3. Asiakirjassa tyyli, asiakas lähettää palvelun parametrit yksinkertainen XML-muodossa

kun taas RPC tyyli parametrit lähetetään erillisinä arvoja.

4. Asiakirjan / literaalityylistä menettää operaation nimi SOAP-sanoman taas

RPC / literaalityylistä pitää toiminnan nimi SOAP-sanoman.

5. Asiakirja / Literal tyyli, viestejä voidaan aina validoitu käyttäen mitä tahansa XML

validator taas RPC / literaalityylistä, siirretty tietomäärä on vaikea vahvista