Ero Freeware ja SharewareIlmaisohjelma vs Shareware

Freeware ja shareware kaksi ohjelmisto termejä käytetään usein samassa ilman ihmisiä tietämättä kumpi on sopivampi termi käyttää. Suuri osa sekaannus johtuu siitä, että molemmat ovat yleensä vapaasti ladata ja käyttää. Ero shareware ja freeware alkaa kun ymmärtää, että shareware isn 't täysin ilmainen, ja sinun täytyy maksaa tietty hinta voidakseen nauttia ohjelmisto' s täyttä potentiaalia tai jatkaa sen käyttämistä. Ilmaisohjelma on vain, että vapaa; voit käyttää sitä niin kauan kuin haluat ilman huolta siitä hinta.

Kannustaa käyttäjiä maksaa shareware, on kaksi yhteistä rajoitus strategioita. Ensimmäinen on rajoitetun ajan, jossa voit käyttää ohjelmistoa sen täyden potentiaalin. Kun aika on päättynyt, sitten täytyy maksaa ohjelmiston käyttöä halutaan jatkaa. Toinen on jättää tiettyjä ominaisuuksia ohjelmiston ja vain asettaa sen rekisteröityneille käyttäjille. Freeware doesnt 't ole mitään rajoituksia, ja mitä näet on mitä saat.

Termi 'shareware' johdattaa uskomaan, että se on kunnossa voit jakaa ohjelman ystäviesi kanssa. Tämä pätee rekisteröimätön versio ohjelmistosta. Mutta kun 've rekisteröity ja mitä on on rajoittamaton versio, et enää saa jakaa ohjelmistoa koska se olisi piratismi. Jälleen freeware doesnt' t on samat rajoitukset ja jakaminen on sallittua, jos ei rohkaista.Tärkein haittapuoli ilmaisohjelma on, että kirjoittajat eivät ole kannustinta kehittää ohjelmistoja edelleen. Koska mitään maksua on tarpeen, se ei voi maksaa laskuja tekijän. Useimmat kirjoittajat ilmaisohjelmien riippuvaisia ​​lahjoituksista tai vain tehdä se harrastus. Joitakin ohjelmia, jotka jossain vaiheessa myytiin kaupallisesti, on menettänyt niiden kannattavuus iästä ja muista tekijöistä. Nämä ovat sitten saatavilla tekijät kuin freeware. Koska shareware on edelleen kannattava, monet käyttäjät ovat taipuvaisia ​​maksamaan rekisteröity versio. Shareware kirjoittajat on kannustin tehdä ohjelmisto jopa parempi.

Yhteenveto:

1. Freeware on ilmainen, kun taas shareware voi olla siihen liittyvä hinta jatkuvaan käyttöön.
2. Freeware doesnt 't ole mitään rajoituksia, kun shareware yleisesti tekee.
3. Freeware voidaan vapaasti jakaa muiden kanssa, kun taas rekisteröity versiot shareware voi.